Стартував новий проект про Крим

Стартував новий проект про Крим
На сайті Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» за сприяння Міністерства інформаційної політики України стартує новий інформаційний проект – рубрика «Крим».
Мета проекту - розширити рамки інформування українських громадян і всієї світової громадськості про ситуацію в Криму, який сьогодні перебуває під російською окупацією. Проект «Укрінформ - Крим» покликаний показати, які кроки робить влада для повернення Криму в Україну, для його інформаційної реінтеграції.
Окрім цього, даний інформаційний продукт призначений і для тих українських громадян, які живуть нині в Криму і потерпають від репресій окупанта. Їм сьогодні необхідна підтримка та солідарність України.
Саме тому дуже символічним є факт, що «Укрінформ – Крим» стартує у такий важливий день – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.
Коли кримські татари згадують на жалобних мітингах усіх, хто постраждав від сталінської депортації 1944-го року, ми солідарні з ними, відчуваємо їхній біль і шануємо їхніх загиблих.
З огляду на це ініціатори проекту прагнуть розповісти якнайширшій аудиторії про численні порушення прав корінного народу Криму – кримських татар, які чинить сьогодні на території півострова окупант. Тож передбачається, що у рубриці «Укрінформ – Крим» виходитимуть не лише інформаційні матеріали, а й інтерв’ю, коментарі політиків, правозахисників, громадських діячів, лідерів національного руху кримських татар. Ми прагнемо, щоб «Укрінформ – Крим» став потужним інформаційним майданчиком для суспільних ініціатив, спрямованих на повернення Криму в Україну, а також для надання правової, медіа-комунікативної допомоги українським громадянам, які залишилися на території окупованого півострова.
Проект на початковому етапі реалізовуватиметься на українській та російській версіях сайту. Проект був передбачений Планом дій Міністерства інформаційної політики на 2016 рік та реалізовано в рамках Стратегії інформаційної реінтеграції Криму.
Його запуск приурочений до 72-ї річниці депортації кримських татар, яку вшанували 18 травня.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.