Підготовка ванної кімнати до ремонту

Підготовка ванної кімнати до ремонту
Якщо габарити ванної кімнати, дозволяють тільки бочком пробратися до раковини, значить, прийшла пора провести в ній кардинальну реконструкцію. Рано чи пізно про це замислюються багато. Прекрасна альтернатива старої громіздкою чавунній ванні — душова кабіна.

Підготовчі роботи у ванній кімнаті
У старих хрущовських будинках існувало два варіанти розміщення санвузла: перший варіант — ванни, суміщені з туалетом, і другий варіант — окремі душевые кабины.
Для установки душової кабіни перший варіант краще, хоча другий теж згодитися, якщо прибрати стінку між ними. Щоб її зруйнувати, не потрібно особливих зусиль, вона може бути виконана з дерев’яних оштукатурених дощок, або з цегли, поставленого на ребро. Це не несуча стіна, тому дозвіл на демонтаж питати не треба.
Тут також потрібна допомога сантехніка, щоб прибрати полотенцесушитель, який зазвичай розташовується уздовж цієї перегородки.
На цьому, збільшення кімнатного простору не закінчується. Потрібно буде прибрати з приміщення ванну. Якщо будинок старий, то ванна напевно виявиться чавунної. Для її демонтажу знадобиться сила двох кремезних чоловіків. Сам демонтаж нескладний — потрібно тільки від’єднати слив, і можна прибирати ванну, звичайно, якщо водяний кран не приєднаний прямо до ванни. Після того як ванна буде прибрана, прийде пора розібратися з трубами, тут знову без сантехніка не обійтися.

Вибір душової кабіни

Перш за все, потрібно заміряти розміри ванної кімнати, і нанести на листок її розміри. Якщо володієте комп’ютером, ще простіше, намалювати в будь-який графічній програмі. Потім нанести на план то, що не підлягає перестановці, наприклад, унітаз, і де буде стояти кабінка. Зазвичай розраховують на стандартний квадрат починаючи від 0,8х0,8 метра і більше.
Наступним етапом буде відвідування магазину, де продаються душові кабіни. Якщо асортимент у магазині буде недостатньо різноманітний, можна відвідати спеціалізований сайт з продажу кабін.

Підготовка ванної кімнати до ремонту

Зазвичай, конструктивно, душові кабіни поділяються на основі відкритого і закритого типу.
У ванній кімнаті багатоквартирного будинку все-таки практичніше встановлювати кабіни закритого типу — це вбереже від конфліктів з сусідами, не потрібно буде робити додаткову гідроізоляцію стін і підлоги. Саме оснащення кабін, залежить тільки від фінансового стану власника. У сучасних кабінах практикується установка гідромасажу, «турецької лазні», ароматизатора повітря і навіть телефону.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.