Умови та фінансування кредиту на житло

Умови та фінансування кредиту на житло
З метою надання довгострокових пільгових позик жителям Житомирщини для сприяння у реалізації індивідуального житлового будівництва на селі функціонує КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», діяльність якого регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 № 1597 та рішенням Житомирської обласної ради від 20.11.2014 № 1361.

Позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів Фонду можуть бути громадяни України, які проживають, будують об’єкти кредитування в сільській місцевості, в селах та селищах і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, переробних та обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, фермерських господарствах, а також в соціальній сфері, навчальних закладах, закладах культури, охорони здоров’я, правопорядку, зв’язку, інших господарських формуваннях незалежно від форм власності, розташованих в межах району, ФО – приватні підприємці, а також сільські пенсіонери.
Кредит надається на термін до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років із внесенням за користуванням ним плати у розмірі 3% річних, а на спорудження інженерних мереж до 2 років.
Сума кредиту визначається фондом з урахуванням рівня платоспроможності індивідуального забудовника і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру кредиту в сумі 100 тис. грн. для добудови, реконструкції будинку, придбання житла і 200 тис. грн. для спорудження нового житлового будинку.
На 2016 рік виділено Житомирщині з державного бюджету 1 млн 200 тис. грн, з обласного – 850 тис., а з районних – 50 тис.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.