Як правильно працювати болгаркою?

Як правильно працювати болгаркою?
Таких правил є чимало, і якщо ви не любите строго дотримуватися інструкцій та норм, кутова шліфувальна машина не для вас, оскільки будь-яка помилка при роботі з нею може повернутися травмою.
Перш ніж розпочати роботу слід уважно ознайомитися з інструкцією, перечитавши її кілька разів або переглянувши відеосюжет. Можна також уважно і не один раз подивитися на те, як працює болгаркою людина вже добре навчена та з досвідом.
Одне із основних правил тим, хто взяв болгарку до рук вперше – розпочинати слід із найпростішої роботи: можна потренуватися на обрізках труб або листової сталі, а також на декількох бетонних блоках.
Дуже важливо одночасно з інструментом придбати екіпіровку: захисні окуляри чи щиток, щоб уберегти від ушкодження ціле обличчя. Оскільки болгарка – це електроінструмент, слід пам'ятати, що застосування цього інструменту у вологому середовищі, а, тим паче, під відкритим небом під час опадів дощу чи снігу, неприпустимо. Також не можна працювати поблизу тих місць, де зберігаються горючі речовини або проходять газові труби (у разі найменшого витікання може статися вибух). Не треба піднімати діючу болгарку за провід, також небажано таким чином тримати і вимкнений інструмент.

Як правильно користуватися болгаркою у домашніх умовах

Більшість тих, хто придбав кутову шліфувальну машинку, досить складний у користуванні інструмент, цілком не уявляють, як треба правильно обрати відповідне положення, аби убезпечити себе і оточуючих від травм. Тому поки агрегат не запущено, упевніться у тому, що круги до машинки підібрано правильно, тобто на необхідну швидкість обертання. Іншими словами, діаметр насадки повинен відповідати потужності болгарки, що більший диск, то менша швидкість його обертання. У жодному разі не купуйте фрези, навіть якщо продавець стверджуватиме, що вони спеціально для кутової шліфувальної машини. Усі знають, для чого потрібна болгарка. Це, у першу чергу, шліфування та різання металу (бетону, каменю) абразивом. Фрезерування до переліку можливостей інструменту не входить.


Якщо ви вирішили працювати болгаркою, то встановлюйте кожух суворо між собою і диском, це дасть вам додатковий захист від можливих осколків у разі зламу насадки. І, до речі, про швидкість обертання. У болгарки вона надзвичайно висока, а отже, слід пам’ятати про елементарні правила роботи з цим інструментом, тобто вставати так, щоб жоден рух не викликав втрату рівноваги, а також не перебувати у площині обертання диска. Дуже важливо ретельно закріплювати або притискати оброблювані невеликі об'єкти, щоб силою обертання насадки їх не відкинуло убік, на вас або когось, хто поблизу.
Правила користування болгаркою, зазначені в інструкції, свідчать, що не можна допускати до місця роботи дітей і домашніх тварин. Адже коли розлітається диск, уламки летять у різні боки, часто виходячи за межі площини обертання. Того, хто працює, вбережуть кожух інструменту і захисне екіпірування, а оточуючі можуть постраждати.

Як правильно різати болгаркою, правила експлуатації інструменту

Щоб розпиляти, приміром, мідну трубу або сталевий лист, краще використовувати дискову пилу по металу, однак, не всі можуть собі дозволити мати вдома кілька електромеханічних інструментів. Абразивним кругом також можна різати метал, але потрібно знати низку правил, щоб не зламалася насадка. Наприклад, для роботи невеликих масштабів підійдуть диски 115-125 мм, причому метал краще пиляти насадкою товщиною 1 мм – вона впорається навіть з 20-міліметровим сталевим листом.

Як правильно пиляти болгаркою, вам підкаже будь-який майстер: режим такий: 5-7 хвилин роботи і 30 хвилин відпочинку інструменту. Для різних типів плитки, натурального каменю і бетонних блоків (а також плит та інших виробів) слід використовувати алмазний диск. Такі насадки коштують недешево, тому потрібно знати, як правильно різати болгаркою камінь. В основному, щоб забезпечити насадці довговічність, місце розпилювання слід регулярно поливати водою.

Тримати інструмент потрібно дуже міцно, але при цьому кисть руки не повинна бути напруженою, інакше важко відчути, коли раптом піде перекіс диска у розпилі.
І, наостанок, ще одна дуже важлива порада стосовно того, як правильно тримати болгарку.
У жодному разі не тримайте інструмент з двома ручками лише за одну з них, охват повинен бути таким, на який розрахована кутова шліфувальна машинка.
Сподіваємося, вищеперелічені правила допоможуть вам правильно та успішно працювати з болгаркою.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.