Кредит на житло під 3%

Кредит на житло під 3%
З метою надання довгострокових пільгових позик жителям Житомирщини для сприяння у реалізації індивідуального житлового будівництва на селі функціонує КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

Позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів Фонду можуть бути громадяни України, які проживають, будують об’єкти кредитування в сільській місцевості, в селах та селищах і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, переробних та обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, фермерських господарствах, а також в соціальній сфері, навчальних закладах, закладах культури, охорони здоров’я, правопорядку, зв’язку, інших господарських формуваннях незалежно від форм власності, розташованих в межах району, ФО – приватні підприємці, а також сільські пенсіонери.

Кабінетом Міністрів України були внесені зміни до постанови від 05.10.1998 № 1597, якими передбачено, що пільговим кредитом можуть скористатися учасники АТО та внутрішньо переміщені особи у першочерговому порядку.

Кредит надається на термін до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) або неповним сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років із внесенням за користуванням ним плати у розмірі 3% річних, а на спорудження інженерних мереж – до 2 років.

Сума кредиту визначається фондом з урахуванням рівня платоспроможності індивідуального забудовника і не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру кредиту в сумі 100 тис. грн. для добудови, реконструкції будинку, придбання житла і 200 тис. грн. для спорудження нового житлового будинку.

На 2016 рік виділено Житомирщині з державного бюджету 1 млн 200 тис. грн, з обласного – 850 тис., а з районних – 50 тис. грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.