Стінові панелі у ванну кімнату

Стінові панелі у ванну кімнату
При наявності не зовсім рівних стін, потрібно спорудити каркас, на який в подальшому буде проводитися установка стінових панелей.
Для того, щоб спорудити решетування використовуйте дерев'яні бруси, з перетином 1х3 см. Крім того, можливий варіант застосування профілю з металу. Відстань між поперечними ділянками решетування становить 300 мм. Врахуйте, що нижній поперечний ділянка повинна розташовуватися поблизу підлоги і навіть стикатися з ним, таким чином, вдасться забезпечити конструкцію додаткової міцністю і жорсткістю.

Перед монтажем поперечних рейок пропонуємо зробити розмітку стін. Для цього, використовуйте маркер або крейда, якщо роботи виконуються на бетонних стінах, а для стін, покритих шпаклівкою, досить простого олівця. Крім того, при виконанні розмітки, використовуйте будівельний рівень.
Якщо на стінах є нерівності, то щоб уникнути перекосу всієї конструкції, під поперечні ділянки слід підкласти брусочки. Для фіксації дерев'яної обрешітки використовуйте цвяхи або саморізи по дереву. Для того, щоб закріпити на стіні металевий профіль скористайтесь саморізами по металу.
Після виконання всіх робіт слід перевірити решетування на рівність з допомогою будівельного рівня. При наявності перекосів або нерівностей, для їх усунення, скористайтесь підкладками. Врахуйте, що якщо встановити на панелі нерівний каркас, стіни будуть виглядати привабливо, і при цьому, не вдасться домогтися необхідної герметизації швів, що дуже важливо для обробки ванної.

Як вибрати стінові панелі для ванної

Для початку визначтеся з місцем установки стінових панелей, виходячи з цього, слід визначити основні функції даного обробного матеріалу. Якщо панелі встановлюються у ванній, то слід звернути увагу на матеріал з високим рівнем вологостійкості. Колір і текстура панелей визначається у співвідношенні із загальною стилістикою приміщень.
В процесі вибору панелей слід перевірити сертифікацію продукцію та її відповідність європейським стандартам якості. Пропонуємо ознайомитися з основними особливостями стінових панелей, які необхідно враховувати при їх виборі:

1. Визначаючи тип панелей, які підходять для установки у ванній, рекомендуємо зупинитися на пластикових панелях прямокутної або поздовжньої форми. Пластик відрізняється хорошою стійкістю до вологи і невибагливий у догляді.

2. Міцність і стійкість матеріалу перед механічними впливами забезпечується наявністю на їх внутрішньої частини ребер. Від їх кількості залежить якість продукції.

3. На зовнішній частині панелі має чітко проглядатися малюнок. Крім того, додаткові плями, дефекти, патьоки або різні домішки на поверхні - неприпустимі. Кожну панель слід оглянути на наявність на ній таких дефектів, як вм'ятини, подряпини, тріщини або дірочки.

4. Всі панелі повинні характеризуватися наявністю однорідного малюнка. Крім того, краще зупинятися на матеріалі з однієї партії. Так як існує ризик наявності різного відтінку на панелях.

5. Візьміть дві панелі і з'єднайте їх між собою ще в магазині. Стик між ними повинен бути мінімальним. Якщо на всій ділянці панелей є нерівномірні стики, товщина яких перевищує 3 мм, то від покупки такого матеріалу слід відмовитися.

6. Наявність нерівностей або хвиль на поверхні панелі є доказом з низької якості.

7. Краще зупинитися на матеріалі від відомих виробників. В такому випадку, якість продукції буде хорошим, а тривалість експлуатації - високою.

8. Крім того, зверніть увагу на такі технічні показники пожежна безпека, схильність до займання, екологічність матеріалу.

9. Врахуйте, для обробки невеликої ванної підійдуть панелі середньої товщини, занадто широкі панелі зроблять приміщення меншим. Для просторій ванній підійдуть панелі у вигляді прямокутної плитки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.