Варіанти відпочинку осінньої подорожі по Україні

Варіанти відпочинку осінньої подорожі по Україні
Холодна погода за вікном – не привід провести листопад під ковдрою з гарячим чаєм. Продовжуй знайомитися з прекрасними і видатними куточками нашої країни. Ми підготували підбірку пам’яток України, які радимо відвідати в цьому місяці.

Куди поїхати в листопаді: Кам’янець-Подільська фортеця

Головна міська пам’ятка, подивитися на яку щорічно приїжджають тисячі туристів із усієї Європи. Ця унікальна оборонна споруда будувалася протягом кількох століть і досі вражає своєю величчю й монументальністю. До створення об’єкту доклали чимало зусиль архітектори та скульптори з усього світу. Кам’янець-Подільська фортеця ідеально поєднує навколишні ландшафти із середньовічною структурою міста. Таким чином, це унікальна фортифікаційна система, що не має аналогів у Європі.

Куди поїхати в листопаді: Дендропарк “Олександрія”

Дендрологічний парк “Олександрія” в Білій Церкві є найбільшим в Україні. Його площа складає понад 297 гектарів. Через парк протікає річка Рось, а на території “Олександрії” створено багато декоративних водойм загальною площею понад 27 гектарів. Створений парк “Олександрія” у 1793 році. Над ландшафтом парку працював не один світовий ландшафтний архітектор.

Куди поїхати в листопаді: Клевань, Тунель кохання

Тунель кохання знаходиться між селищами Оржів і Клевань на Рівненщині. Представляє собою ботанічний феномен – зелений тунель в лісовому масиві довжиною близько 4 км. Тунель – місце паломництва туристів і пар закоханих. Існує туристична легенда, що якщо закохана пара, яка пройде через тунель, загадає бажання, то це бажання здійсниться. Деякі молодята садять тут квіти, які символізують їх почуття. Так що за романтикою в листопаді їдь в Клевань.

Куди поїхати в листопаді: Асканія-Нова

Мабуть, немає українця, який би не чув про Асканію-Нову – найстаріший біосферний заповідник, який знаходиться в Херсонській області. Площа Асканії – 33 тисячі гектарів, а третина території займає степ, який ніколи не торкався плуг. Це найбільший заповідний степ Європи. Біологічне різноманіття тут налічує понад 500 видів рослин і більше 3000 видів тварин. 69 видів з них занесені до Червоної книги. Посеред степу ти можеш побачити африканських зебр, американських бізонів, шотландських поні, оленів і лам. У 1984 році заповідник “Асканія-Нова” рішенням Бюро ЮНЕСКО внесений до списку еталонних територій планети і є біосферним резерватом.

Куди поїхати в листопаді: Рахів

Рахів – це історичний центр Гуцульщини, і знаходиться в самому центрі Європи. Рахів – найбільш високогірне місто і районний центр в Україні. Розташований в північно-східній частині Закарпатської області в гірській улоговині на висоті 430 м. над рівнем моря. Завдяки географічному розташуванню, унікальній природі і самобутній гуцульській культурі Рахів відомий, як один з популярних туристично-рекреаційних центрів України.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.