Кава, зварена в кавоварці - 3 чашки Коньяк - 8 ст. л. Цедра половини лимона Цедра одного апельсина Кориця - 1 щіпка Мускатний горіх - 1 щіпка Цукор - 8 шматочків
Приготування:
Мускатний горіх, корицю, цедру потрібно змішати з 6 ложками коньяку - краще в металевому посуді, і підігріти. Після додайте туди цукор, коньяк, що залишився підпаліть і вилийте його в цукор. У палаючу лаву вилийте каву і гарненько розмішайте. Кава подається дуже гарячою.
2. Кава з морозивом і бананами
Складові:
Міцна охолоджена кава - 150 мл Банан - 1 шт. Цукор - 3 ст. л. Ванільне морозиво - 100 г
Приготування:
Банан потрібно нарізати велики шматочками і збити з цукром і кавою в блендері. Коли суміш стане однорідною, додати морозиво і збивати до отримання однорідної маси. Подавати в келихах.
3. «Мокко» з лимоном
Складові:
Міцна чорну кава - 500 мл Мед - 3 ст. л. Сік лимона - за смаком
Приготування:
Каву потрібно приготувати дуже міцну (50-60 г кави заварити в 500 мл води). Зварену каву в гарячому вигляді профільтрувати. Для цього потрібно використовувати спеціальні конвертики з фільтрувального паперу (продаються в більшості супермаркетів). До відфільтрованої кави додати сік лимона і мед. Сік лимона надає напою дивовижний аромат, а мед - ненав'язливу солодкість. Пити цю каву потрібно з маленьких чашок.
4. Кавово-ванільний лікер
Складові:
Ванілін - 5 г Чорна кава - 100 г Вода - 1л Цукор - 1 кг Спирт - 500 мл
Приготування:
Ваніль 8 діб настояти на спирті. На наступну добу приготувати сироп з 750 г води і цукру. Зварити 100 г кави в розрахунку на 250 г води. З'єднати сироп, каву і додати спирт. Розлити в пляшки, щільно закрити і витримати три місяці.