Будівлі, які нікому раніше не подобались

Будівлі, які нікому раніше не подобались
Уже третю добу кияни і жителі міста НЕ вщухають в суперечках і “диванних” скандалах в новому вже реалізована архітектурному проекті Театру на Подолі, який реконструювали цілих 30 років. Жителі незадоволені новим фасадом називаючи будівлю “крематорієм”, а мер міста і головний архітектор (на подив тільки сьогодні, вже після презентації реалізована фасаду будівлі) Висловив невдоволення тим Самим підтримав городян і велів архітектору виконати коригування фасаду і узгодити її з громадськістю.
Головний аргумент городян: “Будинок – відмінний, але з місцем помилилися, адже Андріївський узвіз – головна духовна і архітектурно древня артерія Києва”. Ми ж спробували згадати історію архітектури (на цілком примітивному рівні), щоб зрозуміти як часто архітектори помиляються з “місцем” і переконатися в тому, що такого ставлення городян удостоїлися найвизначніші будівлі світу, які зараз вважаються символами своїх міст і охороняються численними архітектурними спільнотами.

До вашої уваги декілька пам’ятників архітектури всіх часів і народів, які свого часу були відкинуті і оскаржені як архітектурними критикам, так і городянами.

Тауерський міст

Лондон, Англія
Архітектор: Хорас Джонс
Тауерський міст був побудований в 1886 році і був прийнятий публікою в багнети. Місцеві жителі стверджували, що навіть собака не буде переходити на іншу сторону Темзи за цими потворним підмостків, а архітектор і критик Генрі Хіткоут Стетхем сказав, що міст є сумішшю вад, несмаку і химерності. Зараз Тауерський міст вважається однією з головних визначних пам’яток Лондона.

Будівлі, які нікому раніше не подобались

Ейфелева вежа

Париж, Франція
Архітектор: Гюстав Ейфель
Вся паризька богема сприймала будова як щось огидне. Ейфелева вежа не відповідає вичурно-готичному вигляду міста. Все змінилося після Всесвітньої виставки 1889 року – захоплені відгуки туристів і гроші, які вони тут залишили, допомогли парижанам спочатку змиритися, а потім і полюбити Ейфелеву вежу. А зараз, ось ти можеш собі уявити Париж без вежі?


Саграда Фамілія

Барселона, Іспанія
Архітектор: Антоніо Гауді
Джордж Оруелл називав Саграда “найогидніших будівлею світу” і навіть трохи сподівався, що її зруйнують під час громадянської війни в Іспанії. Сальвадор Далі говорив про її “страшної красі і їстівний вигляді” і наполягав, що храм треба тримати під скляним куполом. Базиліка є найтривалішим будівельним проектом в сучасній історії. Будівництво йде вже 132 другий рік – будівля постійно в лісах і в оточенні будівельних кранів. Будівництво планується закінчити до 2026-ому році, і тоді Храм Святого Сімейства стане найбільш незвичайним і, можливо, найбільш суперечливим місцем поклоніння Богові.

Будівлі, які нікому раніше не подобались

Емпайр Стейт Білдінг

Нью-Йорк, США
Архітектор: Уилльям Ф. Лемб
Культова будівля Америки, Емпайр-Стейт-Білдінг відкрили в 1931 році. Люди висміювали будова, називаючи його марною тратою грошей і часу: будівля пустувала протягом багатьох років. Через Великої Депресії ніхто не міг дозволити собі орендувати офіс в ЕСБ. На момент відкриття було вільно близько 80% всіх приміщень. З тих пір ставлення до Емпайр-Стейт- Білдінг змінилося кардинально і сьогодні його по праву називають одним з семи чудес сучасного світу.

Будівлі, які нікому раніше не подобались

Сіднейський оперний театр

Сідней, Австралія
Архітектор: Йорн Утзон
Зараз Сіднейський оперний театр є візитною карткою міста і одним з найбільш впізнаваних архітектурних будівель світу. Але сам проект датчанина Йорн Утзон викликав чималі чутки: опера будувалася цілих 14 років, а сам проект був залучений у безліч скандалів, пов’язаних з владою і фінансуванням.

Будівлі, які нікому раніше не подобались

Танцюючий будинок

Прага, Чехія
Архітектор: Владо Мілуніч
Унікальний архітектурний пам’ятник в дусі деконструктивізму, який викликав свого часу бурхливі дискусії і суперечки критиків, архітекторів і акції протестів простих городян, давно став однією з найвідоміших визначних пам’яток Праги. Будинок розташований в районі Прага 2, на розі Рессловій вулиці і набережної. Свого часу президент Чехії Вацлав Гавел, який прожив не одне десятиліття біля цього місця, усіма силами підтримував цей дивний проект, в надії на те, що з часом це дивовижне будівництво стане центром культурної діяльності Чехії.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.