Співпраця з Фондом енергоефективності

Співпраця з Фондом енергоефективності
Вперше за чверть століття незалежності України напрацьовано повний пакет законів, який створює правові підстави для повномасштабного впровадження енергоефективності в житловому секторі.

Над цими законом працювали разом вітчизняні і міжнародні експерти, а підтримали його громадські організації «Реанімаційний пакет реформ», Громадянська мережа ОПОРА, Асоціація «Енергоефективні міста України» та інші.

Запровадження в дію повного пакету законодавства з енергоефективності вже за 4 роки прогнозовано скоротить споживання газу в житловому секторі на 1 млрд м³ та значно зменшить платіжки населення за комунальні послуги. Ми будемо купувати на 1 млрд м³ менше імпортного газу, за який ми платимо валютою», — наголосив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що Україні для повномасштабного впровадження енергоефективності потрібно витратити $50 млрд. З держбюджету реально виділити лише незначну частину цих коштів. Проте, якщо держава надасть дієвий інструмент, гроші готові дати міжнародні інвестори і банки, оскільки термомодернізація оживить будівництво, ринок товарів і послуг та створить тисячі робочих місць.

Таким інструментом стане Фонд енергоефективності. Майже 70% коштів в структурі рахунків ЖКП складає опалення та гаряче водопостачання. Та саме ці послуги мають найбільший потенціал економії — до 60%. В багатоповерхівках впровадження таких заходів можливе на рівні будинку в цілому. Відтак, багатоповерхівки — цільові об’єкти для співпраці з Фондом енергоефективності.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.