Готуємо стелю до фарбування

Готуємо стелю до фарбування
Саме за зовнішнім виглядом його поверхні можна скласти думку про професіоналізм майстра, який займається оздоблювальними роботами. Але зовсім не обов’язково залучати такого для ремонту свого житла, впоратися з деякими етапами, такими наприклад, як підготовка до фарбування стелі можна і цілком самостійно.

Підходити до вирішення такого завдання потрібно з деякими пізнаннями в області будівельних робіт. Так, готувати стелю до подальшого фарбування потрібно в залежності від типу поверхні (стара шпаклівка чи побілка, плита перекриття, глина тощо).

Якщо справа просто із звичайною бетонною плитою перекриття, то складнощів практично немає. Для початку необхідно очистити поверхню від нерівностей, грудок фарби або побілки, особливо ретельно потрібно обробити шви.

Після цього потрібно поґрунтувати всю поверхню, для цієї мети зручно використовувати акрилову ґрунтовку. При необхідності потрібно повторити процедуру ще раз, після висихання першого шару.

Далі, потрібно акуратно пошпаклювати наявні порожнечі, відколи шви і тріщини, найкраще при цьому використовувати армуючу сітку. Після висихання шпаклівки необхідно пройтися по поверхні грубої шкуркою і знову обробити ґрунтовкою. Заключний етап – нанесення ще одного шару шпаклівки, тільки на цей раз вже фінішній, після чого можна сміливо приступати до фарбування стелі.

Якщо ж на поверхні стелі є якесь старе покриття, то його обов’язково потрібно видалити. Для видалення шпаклівки і штукатурки раціонально використати звичайний шпатель. В деяких місцях, де старий матеріал тримається особливо міцно, можна злегка постукати молотком.

В результаті цього, шар потріскається і його можна буде видалити шпателем. Далі, коли стеля очищена, її потрібно пошпаклювати, заґрунтувати фінішною і стартовою сумішшю.

Набагато простіше все йде в приміщеннях, де вже змонтовані стелі з гіпсокартонних листів. В такій ситуації цілком можливо просто обробити шви між листами, вишліфувати їх і приступати безпосередньо до процесу фарбування стелі. Результат – ідеально рівна і гладка поверхня.

Ці тонкощі підготовки до фарбування стелі водоемульсійною фарбою, необхідно знати перед тим, як приступити до ремонту стелі в будь-якому приміщенні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.