Як правильно приготувати святкову каву?

Як правильно приготувати святкову каву?
Святкування Нового року і Різдва – одні з найбільш пам’ятних подій в році. До нас приходять родичі, друзі, товариші по службі, ми обмінюємося подарунками. І якщо в новорічну ніч звично бачити на столі шампанське, то затишні зимові вечори Різдвяних канікул так приємно провести з друзями за чашкою хорошої кави.

В чарівні хвилини все повинно бути чарівним. Тому і до ароматного напою додамо казкового антуражу:

-В’язаний светр для чашки. Ви можете зробити його самі, а можете придбати у рукодільниць handmade виробів. Плетені коси з пряжі не тільки додадуть колориту, але і збережуть кави гарячим довше.
-Тематичні наклейки і декор. Одні з найбільш зручних банок для підбадьорливого напою – скляні по типу «неваляшки». У них не тільки добре зберігається зерно кави, а також їх межі – це місце для творчості. Ви можете декорувати їх наклейками зі смішним оленем, сніговиком або просто обв’язати красивою стрічкою.
-А подарунки? Звичайно, яке ж свято без подарунків. Тому, якщо ви вирішили своїм рідним купити каву на Новий рік, хорошим варіантом буде подарунковий набір. Зазвичай в нього входять турка, ложечка-дозатор з зручною довгою ручкою і кілька пачок самої кави.

Святкові рецепти напоїв з кави
Різдво – це час дивувати і радувати дорогих серцю людей. Тому ви можете приготувати велике розмаїття кавових напоїв для коханих.

Кава, зварена в турці. Насправді, таких рецептів досить багато, сьогодні ми розглянемо пікантну каву по-французьки. Нагрійте турку протягом 15 секунд на вогні. Насипте в неї чайну ложку мелених зерен, налийте води і розмістіть на дуже повільному вогні. При появі першої пінки відразу додаємо 1-2 чайні ложки цукру, які добре перемішуємо. Тепер чекаємо до появи густої пінки. Як тільки вона почне стрімко підніматися вгору, швидко знімаємо каву з вогню і переливаємо в чашку. Далі додаємо лікер “Какао” або шоколадний топінг за її відсутності. Зверху трохи декоруємо нашу смакоту збитими вершками – і бон апетит, як кажуть французи.

-Еспрессо. Його можливо приготувати тільки в кавомашині, так як основною умовою є тиск в 15 бар і 50 мл води, пропущені через мелені -зерна. Цукор додається до смаку.

-Американо. Прийнято вважати, що американо – це еспресо плюс 100 мл води. Однак тут є невелика хитрість. Часто з кавоварки через кавову таблетку пропускають всі 150 мл води. У такому випадку з першими п’ятдесятьма мілілітрами в чашку потрапляють всі корисні мікро і макроелементи, а далі починає вимиватися кофеїн. Тому для отримання більш корисного американо зробіть еспресо і додайте 100 мл гарячої води.

-Латте макиато. На дно айриш-келиха вливаєте 15 мл згущеного молока, далі до половини келиха – підігріте молоко, потім 50 мл гарячого еспресо. Додаєте збиті вершки і зверху присипаєте піну шоколадною крихтою. Напій подається з трубочкою, а смак у нього просто чудовий!


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.