Як обрати сушку для рушників

Як обрати сушку для рушників
Постійна вологість у ванній кімнаті - явище нормальне, але доставляє чимало незручностей. Вічно мокрі рушники не можуть повною мірою виконувати свою функцію: користуватися ними безглуздо, як і неприємно. Виправити ситуацію легко: достатньо купити і встановити рушникосушку. Але як її вибрати? Які основні параметри слід враховувати?

Яку вибрати рушникосушку: водяну, електричну або комбіновану?

Як обрати сушку для рушників

Виділяють три типи пристроїв:

Водяні моделі. Зовні рушникосушка виглядає як довга вигнута труба, прикріплена до стіни у ванній. По трубі циркулює гаряча вода, яка прогріває приміщення. Процес нагрівання не може «похвалитися» високою швидкістю, що доставляє деякі незручності: має пройти якийсь час, перш ніж рушникосушка почне працювати на повну силу. В іншому водяні пристрої вельми зручні, єдине, про що доведеться пам'ятати, - як тільки закінчиться опалювальний сезон або з яких-небудь причин пропаде гаряча вода, рушникосушка перестане функціонувати.

Електричні моделі. Ці рушникосушки відрізняються автономністю від опалювальної системи: вони працюють тільки за рахунок електрики. Завдяки цьому пристрій можна розміщувати в будь-якій кімнаті, будь то ванна, кухня або передпокій (головне, щоб неподалік була розетка). Рушникосушка однаково активна в будь-який час року, але дещо збільшує рахунки за електроенергію.

Комбіновані моделі. Самий популярний і універсальний варіант. Пристрій може однаково добре функціонувати і від гарячої води, і від електромережі. Подібна можливість забезпечується особливостями конструкції, подібної з водяними моделями, але додатково оснащеною теном для нагріву води.

Найбільшою популярністю користуються водяні рушникосушки. Вони вважаються класичним варіантом для міських квартир. Той факт, що рушникосушка працює тільки при включеному опаленні, мало кого лякає: в теплу пору року рушники і білизну можна легко і швидко сушити на балконі.

Електричні рушникосушки - хороша альтернатива водяним моделями. Такі пристрої головним чином рекомендують купувати людям, які не хочуть залежати від «примх» опалювального сезону. Поки є електрика, рушникосушка буде успішно виконувати своє завдання.
Комбіновані моделі можна вважати найбільш вдалим варіантом з погляду мінімального ризику відключення рушникосушки. У холодні місяці року можна користуватися водяними функціями, економлячи електроенергію. З настанням літа легко перейти на електричний режим, просто підключившись до розетки. Єдина проблема - комбіновані рушникосушки коштують порівняно дорого і досить рідко зустрічаються в магазинах.

Як вибрати? Основні критерії

Незважаючи на простоту пристрою, йому притаманний цілий перелік характеристик, від яких залежать особливості роботи рушникосушки. У першу чергу потрібно звертати увагу на такі параметри:

1. Матеріал виготовлення. Вибирати вибір необхідно залежно від того, в якому саме будинку буде встановлена рушникосушка: багатоквартирному або приватному. В основному в асортименті магазинів представлені наступні варіанти матеріалів:
нержавіюча сталь - її відрізняють витривалість, міцність, нечутливість до дуже високого тиску. Ці характеристики вкрай необхідні в умовах квартири (перепади тиску в багатоповерхових будинках вельми істотні і можуть досягати 10 бар). Чим товщі стінки труби рушникосушки, тим краще. Труба повинна бути безшовною, щоб з легкістю витримувати черговий гідроудар;
латунь - їй властивий нестандартний дизайн і привертаючий увагу зовнішній вигляд, завдяки чому рушникосушка може стати стильним елементом інтер'єру. Латунь володіє високою здатністю до тепловіддачі, але вона погано переносить тиск води, що перевищує позначку в 3 бари. З цієї причини такі рушникосушки краще купувати для приватних будинків, котеджів, дач;
скло - характерний матеріал для електричних моделей. Виглядає така рушникосушка дуже сучасно і незвично, але надмірною практичністю похвалитися не може. До того ж коштує дорожче більш простих «побратимів».
2. Форма. Від неї залежить не тільки зовнішній вигляд пристрою, але і ступінь його функціональності. Найчастіше рушникосушки виконуються у формі драбинки або змійовика. Максимально зручною вважається драбинка: на ній можна сушити речі по всій довжині, до того ж такий пристрій володіє більшою площею обігріву. З іншого боку, змійовик дешевше і простіше в установці, що для багатьох виявляється вирішальним фактором.

3. Розмір та кількість секцій. Габарити рушникосушки впливають не тільки на площу, необхідну для установки пристрою, - вони також визначають кількість речей, які можна сушити одночасно. Виробники пропонують моделі, розраховані на 1-23 секції: чим більше це значення, тим більшим виявиться споживання електрики або витрата тепла гарячої води.

4. Країна-виробник. Перед тим як вибрати рушникосушку, потрібно переконатися, що модель пристрою буде сумісна з «вітчизняними реаліями». У цьому сенсі краще віддавати перевагу рушникосушкам, виготовленим в СНД: у такому випадку можна бути впевненим у тому, що виробник врахував всі особливості монтажу і якість води.

Рушникосушка- одне з досягнень «побутової цивілізації», яке значно полегшує щоденну рутину. Варто хоч раз випробувати цей пристрій в дії - і від нього не захочеться відмовлятися.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.