Як позбутися цвілі у ванній та інших кімнатах

Як позбутися цвілі у ванній та інших кімнатах
Багато людей стикаються з такою проблемою, як поява цвілі на стінах і стелях у ванній кімнаті. Давайте розглянемо, з-за чого виникає таке неприємне явище, як можна мінімізувати його або повністю викорінити.

З чого почати?

Пам’ятайте, що ванна кімната створена для максимальної зручності кожної людини. Однак у цей час з-за високої вологості і температури ванна є місцем, де дуже швидко буде розвиватися цвіль. Отже, що є першочерговою причиною того, що у вас у ванній з’явилася така картинка на стіні?

-Ви вчасно не обробляєте стіни та шви спеціальними засобами, які призначені для мінімізації ймовірності появи цвілі.
-У ванній є висока вологість, а приміщення не провітрюється.
-В кімнату не потрапляє сонячне світло.
-Вентиляція, яка створювалася у ванній кімнаті або слабка, або неефективна.
-Основна проблема в тому, що цвіль, що з’являється у ванній кімнаті, буде не тільки погіршувати атмосферу вашого будинку, але ще й не найкращим чином вплине на здоров’я. Підсумком того, що у вашому будинку є такий «житель» будуть інфекційні хвороби, алергічний риніт, кандидоз. Це далеко не повний перелік хвороб, які ви можете отримати при недотриманні гігієни у ванній кімнаті.

Як позбутися цвілі у ванній та інших кімнатах

Проблематика появи плісняви та причини її розвитку

Мінімальне надходження сонячного світла у ванну кімнату. Відповідно це дає широкі можливості для розвитку цвілі, бактерій і грибків, які бояться сонячного світла. Ультрафіолет в кімнату не потрапляє, відповідно у багатьох місцях, місцях, куди відносяться кути і шви на стінках, будуть потрапляти бактерії, після чого вони розвиваються і розростаються.
Вологість у ванній кімнаті. Цвіль з’являється з-за того, що цей показник досягає критичної позначки. Необхідно відстежувати те, наскільки висока вологість є в кімнаті. Чим вона вища, тим швидше ви побачите перші тривожні сигнали. Основною причиною появи цвілі буде конденсат, який створює дуже сприятливі умови для розвитку бактерій.
Погана вентиляція. В результаті у ванній кімнаті буде з’являтися і чорна цвіль. Суть в тому, що вологість тут підвищена, витяжки або вентиляційні отвори відсутні. У підсумку циркуляція повітря не з’являється як така. Природно, за рахунок цього вологість повітря знижуватися не буде. А в результаті ви отримуєте ідеальне місце для того, щоб розвивалися бактерії та спори.

Отже, оскільки ми розібралися з основними причинами появи цвілі, давайте розглянемо, які профілактичні дії необхідно здійснювати для того, щоб вона зникла.

Проводимо профілактику

Це дасть вам можливість назавжди позбутися від цвілі і не переживати про те, що вона знову дасть про себе знати. Природно грибок не буде поширюватися у ванній кімнаті, не викличе неприємний запах і захворювання. Отже, як же попередити такого роду «хвороби» у ванній?

Зробіть хорошу циркуляцію повітряних потоків у ванній. Для цього необхідно використовувати витяжку або вентиляцію. Перевірте, щоб система добре працювала.
Не забувайте про провітрюванні кімнати після того, коли ви приймали водні процедури. Зробити це досить просто – потрібно відкрити двері у ванну і не закривати її протягом певного часу.
Якщо на вулиці зима, тут обробляйте повітря у ванній кімнаті з використанням тепловентилятора. Трапляється, що навіть влітку температура і сухість у ванній не будуть доходити до необхідної вам позначки. На допомогу прийде тепловентилятор і полотенцесушитель. Ці елементи допоможуть підсушити речі у ванній, а також приберуть вологість в повітрі, мінімізують поява конденсату.
Не забувайте, що побороти цвіль можна спеціальними засобами, які зараз пропонуються великою кількістю марок. Деякі з них пропонуються не тільки для боротьби з проявами, але ще й для проведення профілактики. Відповідно навіть натяку на грибкові спори у вашій ванній кімнаті не буде.
Фахівці ж в даному питанні радять періодично перевіряти стіни на прояв конденсату, дивитися, в якому стані знаходяться зазори і міжплиткові шви.

Боротьба з цвіллю буде проводитися одним з найпростіших способів – це використання антисептиків для плитки, спеціальних затерли і мастики. Пам’ятайте, якщо у ванній кімнаті буде сухо і температура буде нормальною, то фактичний місце для появи розмноження цвілі з’являтися не буде. Відповідно, можна не хвилюватися про здоров’я ваших близьких.

Як визначити, що у вас у ванній цвіль?

Є кілька ознак, що вказують на те, що ви недостатньо добре проводили обробку поверхні і у вас у ванній з’явився такої неприємної сусід, як цвіль:

На багатьох поверхнях буде з’являтися специфічний наліт світлого кольору. Він буває чорним, зеленим, м’яким, навіть має невелику пухнастість.
Наліт буде проявлятися у швах між плиткою, на піддоні душової кабінки, в куточках, під ванною або за пральною машинкою. Відповідно там, де висока вологість.
Відразу з’явиться специфічний запах, який дуже нагадує запах в погребі. Ви зрозумієте, що є затхлий запах і стиснене повітря. Такий «аромат» сплутати ні з яким іншим. Це безпосередньо буде говорити про те, що у вас у ванній кімнаті з’явилася цвіль.
Як знищити цвіль у ванній кімнаті?

Якщо так вийшло, що вищеописані ознаки ви виявили у себе в ванній кімнаті, не відкладайте знищення цвілі на довгий термін. Пам’ятайте, що чим швидше ви почнете ліквідацію даної проблеми, тим швидше забудете про неприємності, як такої. Зараз є найрізноманітніші методи ліквідації цвілі, які потрібно дізнатися.

Традиційні методи:
використання мідного купоросу. Він буде наноситися пензлем на ті місця, де є цвіль. Перед використанням засобу обов’язково ознайомтеся з інструкцією, та технікою безпеки використання.
можна застосовувати хлорку. Після цього у ванній чорна цвіль більше з’являтися не буде. Необхідно приготувати досить насичений розчин з її використанням, який має специфічний запах. Після цим засобом будуть оброблятися стіни і підлогу. Але пам’ятайте, що правила безпеки також треба дотримуватися. Якщо ви не можете дістати звичайну хлорку, то виберіть відбілювачі вітчизняного виробництва. Єдине що варто знати – хлорки у ньому менше, ніж у чистому засобі. Тому не виключено, що вам доведеться проводити обробку стін кілька разів.

Сучасні способи боротьби з цвіллю.
якщо ви помітили цвіль у своїй ванній кімнаті, то проведіть спеціальну обробку з хімічними речовинами. Приберіть цвіль з плитки на стіні і на підлозі, використовуючи ніж або губку. Далі висушіть уражене місце, а після обробіть його спеціальним антисептиком. Для повної активності процедура може повторюватися кілька разів.
ефективним варіантом є іонізація та санація повітря. Метод дієвий, але не всім підходить його дорожнеча. Для того, щоб провести обробку, буде використовуватися спеціальний прилад. Він посилає повітряний потік в тому напрямку, в якому необхідно. У цьому потоці повітря буде матися мікроелементи, іони інші частинки, які ліквідують бактерії. Пам’ятайте, що іонізація може проводитися тільки спеціалістами, самостійно виконати таку роботу практично нереально.
використовуються досить сильно антисептики. Але вони найчастіше корисні на пізніх етапах появи і розвитку цвілі, коли вони фактично проникла в шви, облицювання та інші поверхні ванної кімнати. Якщо це сталося, то вірогідніше за все доведеться робити ремонт, прибирати покриття зі стін, обробляти і прослуховувати приміщення. На цьому етапі пам’ятайте, що антисептик може знищити прояв цвілі, але її ліквідувати першопричину не буде.
Так що якщо ви проводите прибирання у ванній і помітили перші ознаки появи цвілі, не відкладайте вирішення проблеми на потім. Відразу ж з’ясуйте джерела появи, проведіть необхідну обробку і надалі підтримуйте санітарно-гігієнічні норми, які повинні бути у ванній. В цьому випадку вам забезпечено відмінне здоров’я, ну а проблеми цвілі більше вас не торкнуться.

Основна небезпека полягає в тому, що деякі люди не вважають цвіль небезпечним проявом, тому навіть не намагаються з нею боротися. Особливо це питання актуальне в разі, якщо «сусід» процвітає у будинку, де ви живете нечасто. Це може бути заміський котедж або дачу. У цьому випадку необхідно розуміти, що чим довше ви будете відкладати вирішення проблеми, тим все гірше стан буде купувати кімната, в якій з’являється така «хвороба» будинку. Постарайтеся як можна швидше обробити всі стіни, прибрати наявну цвіль. Пам’ятайте, що це не тільки варіант убезпечити себе і близьких від нових хвороб, але ще й можливість заощадити на ремонті.

А ось відео, яке допоможе вам позбутися неприємного нальоту цвілі у будинку.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.