Рецепти млинців до Масляної

Рецепти млинців до Масляної
Рецепт дріжджових млинців (класика млинцевого жанру)

Інгредієнти:

-400 г пшеничного борошна,
-2-3 ст. молока,
-2 яйця,
-2 ст. л. вершкового масла,
-20 г дріжджів,
-1 ч. л. цукру,
-щіпка солі.

Приготування:

-Підігрій трішки молока, розведи в ньому дріжджі, додай цукор, сіль, яйця, вершкове масло, добре розмішай.
-Всип пшеничне борошно, розмішай. Тісто для млинців має бути дуже рідким і однорідним, тобто без грудочок.
-Дай підійти 30-40 хв. Потім додай решту молока, підігрій.
-Через 1,5 години випікай тонкі млинці на сковорідці.

Рецепт вершкових млинців

Інгредієнти:

-2-3 ст. молока,
-50 г дріжджів,
-2 яйця,
-1/2 ст. жирних вершків,
-3 ст. пшеничного борошна,
-2 ч. л. солі,
-3 ст. л. цукру.

Приготування:

-Змішай 1,5 склянки теплого молока з дріжджами, додай сіль, цукор і ретельно перемішай.
-Потім введи 2 ст. борошна та перемішай до однорідної маси. Залиши на 20-30 хвилин, щоб тісто для млинців піднялося.
-Щойно тісто почне «рости», додай 2 яєчні жовтки, склянку борошна, розведи рештою молока та перемішай до однорідної консистенції, без грудочок.
-Потім збий білки в густу піну. Окремо збий вершки. Плавно введи в тісто білки, потім вершки, перемішай і дай настоятися 30-40 хвилин.
-Випікай млинці. Якщо хочеш, щоб млинці були тонкими, тісто має бути дуже рідким. Плануєш оладки – додай більшу кількість борошна.

Рецепт житніх млинців на молоці

Інгредієнти:

-125 г житнього борошна,
-125 г пшеничного борошна,
-10 г сухих дріжджів,
-щіпка солі,
-350-400 мл теплого молока,
-2 великих яйця,
-3 ст. ложки олії.

Приготування:

-Змішай два види борошна з сіллю та дріжджами, розведи молоком і розмішуй, поки не зникнуть грудочки. Додай 1 яйце та 1 жовток і перемішай.
-Посуд із тістом накрий кришкою та постав у тепле місце на 50-60 хвилин.
-Збий білок у густу піну, акуратно введи в тісто, додай олію, ретельно перемішай і дай піднятися.
-Через 20-30 хвилин випікай млинці.

Рецепт тонких млинців на кефірі

Інгредієнти:

-2 ст. борошна,
-2 ст. л. цукру,
-1,5 ч. л. солі,
-2 яйця,
-приблизно 350-400 мл кефіру.

Приготування:

-Борошно перемішай із цукром і сіллю, введи 2 збиті яйця, залий кефіром і ретельно перемішай, щоб зникли грудочки.
-Зверни увагу: тісто має бути достатньо рідким, щоб воно розтікалося по сковороді.
-Якщо тісто вийшло надто густим, розведи його кефіром або теплою кип’яченою водою до потрібної консистенції.
-Випікай млинці на великому вогні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.