ТОП-5 корисних овочів

ТОП-5 корисних овочів
1. Морква

Морква корисна великим вмістом каротину, який є потужним джерелом вітаміну A. У складі цього овоча є також вітаміни B, C, D, E, мінерали і різні мікроелементи.

Морква допоможе нормалізувати обмін речовин, очистити організм від токсинів, посилити імунну систему, поліпшити травлення, забезпечити нормальну роботу сітківки очей. У моркві міститься велика кількість калію, що робить її корисною для серцево-судинної системи.

2. Червоний буряк

Користь червоного буряка незаперечна. Цей овоч корисний не тільки в сирому вигляді, але і в вареному. Бетаїн, що міститься в буряку, допомагає позбавити наш організм від токсинів, а вітамін P позитивно позначається на стані кровоносної системи.

Буряк – джерело великої кількості заліза і йоду. Корисно також пити буряковий сік. Він попереджає появу тромбів в судинах, нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту.

3. Часник

Часник має потужну противірусну та антимікробну дію, стимулює активність імунних клітин, підвищує здатність організму протистояти різним захворюванням. Також він знижує рівень холестерину в крові, стимулює вироблення травних ферментів, сприяє нормальному засвоєнню їжі.
У помідорах міститься велика кількість антиоксидантів, які допоможуть вивести з організму токсичні речовини. Томати мають властивість прискорювати обмінні процеси в організмі, знижувати рівень холестерину, зміцнювати імунну систему.

4. Ріпчаста цибуля

Цибуля має бактерицидні і антисептичні властивості, допомагає організму боротися з інфекційними захворюваннями. Сік цибулі покращує обмін речовин і травлення. А ще корисні властивості цибулі використовують для зміцнення і росту волосся.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.