Працюючі поради щодо економії електроенергії

Працюючі поради щодо економії електроенергії
З 1 березня 2017 року тарифи на електроенергію для українців зросли на 25%. З одного боку, ця новина безумовно не радує, але з іншого - це реальний мотиватор для того, щоб переглянути свої погляди і задуматися про бережливе використання енергоресурсів. Сьогодні сучасну квартиру складно собі уявити без вражаючого списку електроніки і побутової техніки, а темп життя, що постійно прискорюється і досягнення науки і техніки далеко відвели нас від біоритмів наших прадідів - ми працюємо або відпочиваємо до півночі, і включене, особливо взимку, світло - наш постійний супутник .

І незважаючи на це, переважна більшість сімей, доклавши певних зусиль, можуть скоротити свої рахунки на світло на 25-30%. У цій статті ми ділимося реально працюючими способами і порадами щодо економії від експертів українського представництва одного з провідних виробників енергозберігаючих освітлювальних приладів Green Power Euroelectric GmbH.

Отже, що ви можете зробити вже зараз:

1. Замінити всі лампи розжарювання або лампи КЛЛ (енергозберігаючі спіральні лампи) НА світлодіодні від перевірених виробників.

Перехід на світлодіодне освітлення недешеве, але якщо міняти лампи поступово - це не вдарить по кишені, а економію ви відчуєте вже з першого місяця. Для прикладу щомісячної економії уявімо собі типову родину з трьох осіб, яка проживає у двокімнатній квартирі. В квартирі встановлено в середньому 9 лампочок із середньою потужністю 75 ват, які сумарно за добу працюють 24 години (в середньому по 3 години в кожному приміщенні). Споживання електроенергії при цьому становить близько 55 кВт/год. А при переході на LED, ніяк не обмежуючи себе у висвітленні ви можете знизити цю цифру до 6 Квт/год.

Якщо ж порахувати економію за весь термін служби лампи - цифри вас вразять! Так, наприклад, економія від використання 10-ватної LED-лампи Eurolamp за термін служби в 50 тисяч годин з урахуванням тарифів від 1 березня складе 7840 грн!

Вибираючи бренд світлодіодних ламп, обов'язково звертайте увагу маркування на упаковці - світловий потік, температуру світла і світловіддачу LED-лампи. Не зайвим буде також звернути увагу на гарантію виробника. Так, термін гарантії на світлодіодний чіп всередині лампи ТМ Eurolamp становить від 3 до 10 років - це означає, що компанія впевнена в якості своєї продукції і несе за неї відповідальність.

2. Встановити датчики руху на найбільш прохідних місцях - коридорі, тамбурі або в під'їзді.

Не зайвим буде використання датчиків руху в приватному будинку або на дачі. Якщо ви перебуваєте ще на етапі ремонту або проектування освітлення житла - заплануйте прохідні вимикачі для незалежного управління освітленням з двох місць в коридорах і кімнатах. Найпростіший приклад схеми для коридору для розуміння суті роботи такого вимикача: зайшли в будинок - включили світло біля вхідних дверей, роздяглися і біля входу в кімнату або кухню - вимкнули світло в коридорі. Це дозволяє економити світло і, крім того, це мега-зручно.

3. Відключити все, що не потрібно в даний момент. Вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Не вмикайте без потреби центральне освітлення - використовуйте локальне освітлення (бра, торшери, світлодіодні підсвічування). Вийміть шнури зарядних пристроїв, якщо не заряджаєте їх, вимкніть живлення телевізорів, ПК, мультіварок та іншої техніки в режимі очікування. Всі прилади, що знаходяться в режимі очікування з палаючим червоним індикатором - це приховані вампіри по пожирання електроенергії. Нехай мало і непомітно, але вони можуть "з'їсти" до 5% вашого рахунку за електроенергію.

4. Розумно використовувати побутову техніку.

При покупці нової побутової техніки вибирайте ту, на якій маркування А, А + або А ++, в загальному чим більше "плюсів", тим краще. Завантажуйте повністю пральну машину і посудомийну машину і вибирайте найбільш енергозберігаючу програму. Встановіть правильний режим в морозильній і основній камері холодильника, приберіть холодильник від джерел тепла.

5. Встановити двухтарифні лічильник - він дозволяє економити ночами.

Такі лічильники вигідні тим, хто може використовувати енергоємні побутові прилади: посудомийну і пральну машини, хлібопічку, мультиварку або навіть духову шафу - з 23.00 до 7.00. В середньому лічильник дозволяє заощадити до 25% витрат на електроенергію і окупає себе за два-три роки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.