Домашній березовий сік з лимоном
Щоб надовго зберегти цей цінний напій, найчастіше практикується консервація березового соку з лимоном. Напій виходить нітрохи не гірший за лимонад.
Інгредієнти:
-3 л березового соку,
-0,3 лимона,
-2 ст. ложки цукру,
-5 шт. ізюму.
Приготування:
-Свіжий березовий сік проціди через марлю і налий у скляну банку.
-Додай у сік цукор і перемішай, щоб він розчинився. Потім закинь порізаний часточками лимон та ізюм.
-Щільно закрий банку і постав у холод на 3 тижні.
Березовий сік з апельсином
Наступний рецепт консервування березового соку − з апельсином. Домашній березовий сік у поєднанні з цим видом цитрусових − виключно ароматний і ніжний напій!
Інгредієнти:
-5 л березового соку,
-1 апельсин,
-1 склянка цукру,
-3 ст. ложки лимонного соку (або 0,5 ч. ложки лимонної кислоти).
Приготування:
-Березовий сік проціди через марлю, постав на вогонь і закип'яти.
-Апельсин зі шкіркою наріж кружечками, обшпар окропом і розклади по підготовлених стерилізованих банках.
-Додай у сік цукор, лимонну кислоту або сік лимона.
-Знову доведи березовий сік до кипіння, перелий у банки і закатай.
-Переверни банки догори дном і вкутай ковдрою до повного охолодження.
Освіжаючий березовий сік з м'ятою
Ще один спосіб, як закрити березовий сік − це закатати його з м'ятою. Прекрасний освіжаючий смак і повна банка користі!
Інгредієнти:
-7 л березового соку,
-3 гілочки сухої м'яти,
-0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Приготування:
-Проціджений березовий сік постав на вогонь, доведи до кипіння і при появі піни зніми її.
-Додай у сік цукор, лимонну кислоту і м'яту.
-Дай соку покипіти 5-7 хвилин і розлий по підготовлених стерилізованих банках.
-Банки закатай, переверни догори дном і вкутай ковдрою до повного охолодження.
Березовий сік: рецепт із сухофруктами
Спробуй смачний ароматний квас із березового соку з улюбленими сухофруктами: яблуками, грушами, курагою і навіть чорносливом.
Інгредієнти:
-10 л березового соку,
-300 г сухофруктів,
-3 ст. ложки ізюму.
Приготування:
-Зібраний сік проціди і перелий у великий бутиль.
-Додай у березовий сік сухофрукти та ізюм, зав'яжи бутиль марлею і залиш у темному місці при кімнатній температурі бродити, періодично помішуючи.
-Приблизно за тиждень березовий сік перетвориться на квас із характерним запахом і різким смаком. Проціди березовий квас через кілька шарів марлі, розлий по пляшках і постав у прохолодне місце.
Квас із березового соку з ізюмом
"Подруживши" на кілька днів березовий сік з ізюмом, ти отримаєш чудовий тонізуючий напій − березовий квас.
Інгредієнти:
-2,5 л березового соку,
-100 г ізюму,
-0,5 склянки цукру,
-2-3 скоринки житнього хліба.
Приготування:
-Березовий сік проціди через марлю і налий у 3-літрову банку.
-Додай у сік ізюм, цукор і кірки чорного хліба. Зверху на горлечко натягни гумову рукавичку і залиш при кімнатній температурі бродити.
-Коли рукавичка підніметься через надлишок газу всередині (приблизно за 2-3 дня), проціди сік і постав у холодильник.
Ще через 2 дні березовий квас на ізюмі буде готовий.
Смачного!