Рецепт паски

Рецепт паски
Рецепт паски з цукатами

Інгредієнти:

-борошно - 5,5 склянки,
-дріжджі - 50 г,
-молоко - 1,5 склянки,
-жовтки - 10 шт.,
-білки - 3 шт.,
-цукор - 1 склянка,
-масло - 250 г,
-родзинки - півсклянки,
-коньяк - 2 столові ложки,
-цукати - 2 столові ложки,
-цедра лимона - 3 чайні ложки,
-мускатний горіх - 1 чайна ложка,
-ванільний цукор - 3-4 чайні ложки,
-сіль - за смаком.

Рецепт покроково:

-Для приготування паски заварюємо півсклянки борошна в такій же кількості киплячого молока й розмішуємо до утворення еластичної маси.

-Дріжджі розводимо в половині склянки теплого молока, змішуємо з половиною склянки борошна і ставимо в тепле місце на 10 хвилин.

-Змішуємо заварене борошно з дріжджами. Накриваємо тісто для паски рушником, ставимо в тепле місце й чекаємо, поки воно підійде.

-Жовтки, цукор і сіль перетираємо в однорідну масу добіла. Половину цієї маси вливаємо у дріжджову суміш, додаємо чверть склянки борошна, вимішуємо й даємо підійти протягом години.

-Додаємо другу порцію жовтків із цукром і решту борошна. Місимо тісто для паски, поки воно не відставатиме від рук.

-У готове тісто для паски вливаємо розтоплене й охолоджене масло, вимішуємо, додаємо прянощі й коньяк. Знову даємо тісту підійти.

-Тісто для паски перемішуємо й додаємо в нього родзинки й цукати, обвалявши їх у борошні.

-Викладаємо тісто для паски у форми. Посипаємо зверху родзинками й цукатами. Даємо тісту для паски ще раз підійти у формочках.

-Змащуємо паски зверху яєчним жовтком і ставимо в духовку на 45 хвилин. Перевіряємо готовність паски дерев'яною паличкою.

-Робимо глазур для пасхи: перетираємо білки з цукром. Змазуємо глазур'ю готові паски.

Рецепт паски

Рецепт мигдальної пасхи

Інгредієнти:

-борошно - 1 кг,
-молоко - 2 склянки,
-дріжджі - 50-70 г,
-яйця - 5 шт.,
-цукор - 1 склянка,
-вершкове масло - 300 г,
-мигдаль - 200 г,
-лимон - 1 шт.,
-родзинки без кісточки - 1 склянка, с
-сіль - за смаком.

Рецепт мигдальної паски в духовці:

-Цей рецепт паски доволі простий. Молоко кип'ятимо та охолоджуємо до температури парного молока.
-У невеликій частині молока розводимо дріжджі, додавши 1 столову ложку цукру. Даємо дріжджам піднятися.
-Готуємо тісто для паски. Для цього в молоко додаємо борошно, дріжджі та ретельно перемішуємо.
-Накриваємо тісто для паски рушником і ставимо в тепле місце, щоб воно підійшло.
-Збиваємо з цукром 5 жовтків, розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо.
-Додаємо в тісто для паски жовтки й вершкове масло. Натираємо цедру одного лимона й додаємо в тісто.
-Ядра мигдалю подрібнюємо, додаємо в тісто для паски разом з родзинками та сіллю. Збиваємо на стійку піну 5 білків і ретельно вимішуємо тісто.
-Розкладаємо тісто для паски у форми, добре змазані маслом і посипані борошном. Даємо паскам підійти, змазуємо їх поверхню жовтком і посипаємо ядрами мигдалю.
-Випікаємо наші паски в духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.

Рецепт паски

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.