Харчування в Страсний тиждень

Харчування в Страсний тиждень
За церковним статутом, під час Великого посту, а тим більше в Страсний тиждень, не можна їсти скоромну їжу.

До неї відносяться всі продукти тваринного походження: м'ясо та м'ясні продукти, яйця, молоко і молочні продукти (сир, вершкове масло, сметана, кефір, йогурт), здобна випічка, кава, шоколад, алкоголь. Крім того харчування в Страсний тиждень виключає рибу і рибну ікру.
Харчування в Страсний тиждень, що можна їсти по днях, вимагає особливої ​​суворості від віруючих. На відміну від іншого періоду Великого посту, коли в деякі дні дозволялася гаряча варена їжа і вино, харчування в Страсний тиждень передбачає тільки сухоїдіння без додавання олії і без гарячих варених страв.

Отже, в понеділок, вівторок, середу, четвер, а також суботу (за бажанням) можна їсти один раз на день, ввечері. Дозволена холодна сира їжа без олії.

Що їдять у страсний тиждень? Ти можеш включити в свій раціон чорний хліб, овочі, зелень, фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння, морську капусту, фруктові та овочеві соки, і, зрозуміло, воду.

У Страсну п'ятницю 2017, тобто 14 квітня, тім, хто постить, слід повністю відмовитися від їжі або ж не їсти до моменту винесення плащаниці. Багато віруючих також не їдять і в Страсну суботу.

16 квітня, в неділю, настає світле свято Великодня. У цей день дозволено розговіння і вживання скоромної їжі.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.