Стан адміністративних послуг стосовно землі

Стан адміністративних послуг стосовно землі
У І кварталі 2017 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області надали громадянам 55,3 тис. адмінпослуг, з них 46,5 тис. (86%) – безоплатні.

За 8,8 тис. (14%) платних адмінпослуг фахівці землевпорядної служби області спрямували до бюджетів 746,2 тис. гривень. Найбільші надходження у розмірі 563,4 тис. грн отримали за послуги з надання витягів про земельну ділянку з Державного земельного кадастру. Державні кадастрові реєстратори виготовили 7078 таких документів.

З числа послуг, що не потребують оплати, найчастіше запити стосувались проведення державної реєстрації земельної ділянки (14,5 тисяч) та видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі (7,3 тисячі).

Найбільшу кількість адміністративних послуг землевпорядники надали громадянам в Овруцькому (5946), Новоград-Волинському (5210) та Житомирському (4003) районах області.


Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

На Житомирщині надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин відбувається в 28 ЦНАПах.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.