Вчені розробили ексклюзивний мозковий імплант

Вчені розробили ексклюзивний мозковий імплант
Гнучкий мозкової імплант з полімідів, розроблений вченими, зростається з нервовою тканиною, не викликаючи запалення, і тому може використовуватися набагато довше, ніж інші види імплантів.

Група дослідників з Фрайбурзького університету, Університетської клініки Фрайбурга і Массачусетсткого технологічного інституту розробила гнучкий мозкової імплант з полімідів, який не викликає імунну реакцію організму завдяки оболонці з вмістом протизапального препарату.

«З часом більшість мозкових імплантів, які одночасно вимірюють і стимулюють активність в певних ділянках мозку, починають сприйматися імунною системою як чужорідні об’єкти, — говорить Крістіан Болеро з Фрайбурзького університету. — Через кілька тижнів вони вже перестають подавати будь-які сигнали запальної реакції організму».

Оболонка імпланта, розробленого вченими, зроблена з провідного полімеру PEDOT, який містить в собі протизапальну речовину дексаметазон і при впливі негативної напруги виділяє її назовні. Це дозволяє вводити препарат у потрібний час і тільки в певному місці, що скорочує необхідний обсяг ліків і допомагає уникнути побічних ефектів. Через 12 тижнів такий імплант все ще активний і посилає сильні сигнали.

Мозкові імпланти використовуються вченими для лікування різних хронічних захворювань. Наприклад, дослідники з Гарвардського університету розробили нейроінтерфейс у формі тонкої дротяної сітки, яка поєднується з нейронами головного мозку і стимулює їх за допомогою легких електричних зарядів. Це допомагає в лікуванні таких важких неврологічних захворювань, як хвороба Паркінсона, а також при депресіях і психічних розладах.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.