Натяжна стеля своїми руками

Натяжна стеля своїми руками
Для установки натяжної стелі необхідно мати заздалегідь приготовлене плівкове (тканинне) полотно, багет для його кріплення, два види шпателів – прямий і напівкруглий, плити звукоізоляції, електродриль, рівень, рулетку, будівельний ніж, шурупи, дюбеля, клей, драбину і теплову гармату (будівельний фен).

Найбільш популярний і простий спосіб монтажу натяжної стелі – гарпунний метод.

Роботи починаються з ретельних обмірів існуючої стелі, на підставі яких буде на замовлення виготовлено полотно з гарпуном – жорстким буртиком по його периметру. Розмір майбутнього полотна повинен бути на 7% менше, ніж площа основної стелі. Потім треба заміряти і встановити за допомогою дюбелів звукоізоляційні плити. Зазвичай для цього використовують ізоляцію з мінеральної вати. Перш, ніж встановлювати натяжну стелю своїми руками необхідно провести електромонтажні роботи – якщо треба, поміняти електропроводку, встановити кріплення для світильників.

Наступний етап – підготовка до установки багетів. Спочатку за допомогою рівня проводиться розмітка. Для цього в одному з кутів приміщення береться точка, відповідна положенню майбутнього натяжної стелі, і її координати переносяться рівнем на інші кути. За допомогою відфутболювальні намеленного шнура всі ці точки з'єднуються між собою, в результаті виходить лінія установки багета, що знаходиться в одній площині. Нарізаємо будівельним ножем багет необхідного розміру і фіксуємо його по лінії установки за допомогою клею по периметру приміщення. Дрилем в профілі свердлимо отвори з кроком від 7 до 10 см, на стиках цей розмір робимо 2 – 3 см. Міцно кріпимо багет на шурупи.

Перед монтажем полотна прогріваємо приміщення тепловою гарматою до 40 градусів, підтримуємо цю температуру під час всього процесу установки. Полотно натяжної стелі також необхідно прогріти до 60оС. Спочатку плівка кріпиться в одному з кутів приміщення, потім, у протилежному. Аналогічно поступають з двома іншими кутами. Після цього, кроком близько 100 мм полотно закріплюється по всьому периметру в багет, і на останньому етапі спеціальним шпателем кріпиться вся плівка, рівномірно натягуючи. Необхідно уникати утворення зморшок на полотні. Якщо вони все-таки з'явилися, видалити їх можна прогріванням круговими рухами будівельного фена, але не перегріваючи плівку. Інакше, вона може змінити свій колір або розплавитися.

Щоб закінчити встановлювати натяжну стелю своїми руками, залишається змонтувати освітлення. Для установки точкових світильників прорізаються отвори в полотні в тих місцях, де попередньо були встановлені кріплення під них. Аналогічно поступають і з установкою світильників зовнішнього монтажу – люстр. Всі отвори повинні бути підкріплені спеціальними підсилювальними кільцями із пластику. В іншому випадку, у цих місцях плівка може розійтися (розповзеться, як дірявий панчіх). На підсилювальні кільця суцільною смугою наноситься клей (цианоакрилат) і вони приклеюються на лицьову сторону плівки. Цей клей хороший тим, що сохне всього кілька секунд, що не затягне роботу по встановленню світильників.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.