Яка ціна відпочинку 2017?

Яка ціна відпочинку 2017?
Цього року українцям доведеться більше викладати за свої закордонні поїздки. Готелі і туристичні агенції підняли розцінки, і це підтверджується останніми даними.

«За прикладом травневих турів ми бачимо, що путівки подорожчали на 5-10%. Але це не відлякало клієнтів. Це дає надію на те, що літній сезон буде не гіршим. Замовлення вже йдуть, а за найпопулярнішими напрямками і готелями навіть може бути дефіцит з місцями», — розповів голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха.

Влітку ціни будуть ще вищі. Експерти підрахували, що середня ціна закордонного відпочинку на двох буде коштувати $1,1-1,3 тис. при поїздці на 7-10 днів. Хоча, як і раніше, люди будуть намагатися заощадити. Поїздок подешевше залишиться мало, та і економ-пропозиції в цьому році теж подорожчали.

«Якщо місяць тому тур коштував $500 на двох, то зараз при цих же параметрах — $800. Взагалі розкид цін дуже широкий: від $600 до $3000 на двох. Доплати на дитину $50-300 в залежності від віку і курорту (готелю)», — зазначила менеджер турагентства «Кругосветка» Яна Іванова.

Охочих вирушити на відпочинок за кордон стало менше, але не сильно. Люди полюють за бюджетними пропозиціями, і вдаються до послуги раннього бронювання, з допомогою якої можна заощадити близько 30-40% вартості поїздки. Приблизно стільки ж можуть виграти любителі гарячих турів.

Туреччину замінюють Єгиптом

Найпопулярнішим у українців напрямком залишається Туреччина. Сюди летять близько 70-80% наших туристів. Лише деякі з них час від часу цікавляться іншим бюджетним відпочинком у Єгипті.

Про Єгипт замислюються ті, хто не готовий переплачувати за Туреччину, відпочинок у якій подорожча. Поїздки в останню зростуть в ціні ще на 10-15% після поліпшення відносин між Туреччиною та РФ: після того, як російський уряд знову дозволив своїм співгромадянам поїздки в цю країну.

«Єгипетський напрямок цього року зросте приблизно в два рази. Тут буде відчуватися нестача російських туристів і ціни можуть опуститися, як це сталося раніше з Туреччиною. Влітку в Єгипті хоч і спекотно, але все-таки клімат сухий і перебувати тут комфортніше, ніж у тих же Еміратах», — зауважив у розмові гендиректор мережі «Поїхали з нами» Олег Кулик.

Незважаючи на те, що українські туристи вибирають найдешевші напрями, відпочивати вони люблять все-таки з комфортом. Тому часто вибір падає хоч і не на VIP-курорти, але все-таки на 5-зіркові all inclusive готелі. Трохи рідше вибирають чотири зірки.

Різниця у вартості відпочинку в двох країнах досить помітна. Навіть у бюджетних пропозиціях. Наприклад, у травні гарячий тижневий тур в Туреччину можна придбати приблизно за $600-700 на двох у готелі 5*. Такий же Єгипет коштував $500-600.

Відпочинок на VIP-курорті коштуватиме вже на порядок дорожче — середній чек на двох тут коливається в межах $4-5 тис.

Інші варіанти

Також набирають популярності такі напрямки як Чорногорія, Іспанія, Греція, Кіпр, Туніс, а також Хорватія, яка хоч і поступається тій же Чорногорії, все ж досить популярна серед українських туристів. Також кілька тисяч наших туристів поїдуть цього року в Албанію.

Тут цінник дещо вищий. Наприклад, путівка в 3-зірковий готель на грецькому острові Крит зі сніданками та вечерями обійдеться українському туристові приблизно у 40 тис. грн/двох.

Бюджетний відпочинок в Албанії і на Кіпрі буде коштувати 500-700 євро. У високий сезон, як і у випадку з Туреччиною і Єгиптом, вийде вже дорожче.

З метою економії тут є сенс взяти, скажімо, не 4-5*, а тризірковий готель, відмовитися від all-inclusive, більше ходити по місту і розглядати визначні пам’ятки, природу або зменшити кількість днів перебування в країні.

«Вілли обійдуться приблизно в 100 євро на день/ос. Іноді українці летять не на 7-10 днів, а на 4-6. Це допомагає їм заощадити до 5-10%. Хоча іноді це не доцільно, адже ціна авіаквитків залишиться такою ж», — говорить Олег Кулик.

Галопом по Європах

Напередодні «безвізу» українці все частіше цікавляться і країнами ЄС. Наприклад, постійно збільшується потік туристів у Болгарію. Італію, Ніццу і Монако.

Бюджетний відпочинок у Європі обійдеться українцям приблизно 20-50 євро/день. При бажанні можна спробувати укластися в 300-500 євро/тиждень. Оскільки шенгенські візи поки ще ніхто не скасував, то за них і послуги консульського центру доведеться доплатити ще до 60 євро/ос.

До того ж, в більшості своїй європейські готелі не працюють по системі «все включено», тож за їжу доведеться платити окремо. Наприклад, пообідати на курортах Греції або Іспанії коштує приблизно 10-15 євро/ос.

«Європейський відпочинок йде весь на сніданках або без харчування. Прикинувши ціни і порції, туристи розуміють, що при турі вартістю 450 євро, доведеться витратити стільки ж на їжу і розваги», — зазначила Яна Іванова.

Для тих, у кого бюджет обмежений, туроператори можуть запропонувати європейські автобусні напрямки, як для відпочинку, так і для екскурсій. Хоча українці все частіше починають поєднувати приємне з корисним — беруть екскурсійний тури плюс пляж.

Путівка зазвичай розрахована на кілька днів і включає в себе декілька європейських міст або навіть країн. Вона коштує 100-150 євро.

При цьому, розумні люди усвідомлюють, що справа не тільки в наявності біометричного паспорта, питання в чергах на оформленні 1,5-2 місяці в місцевих ОВІРах.

«На «безвіз» все ж сподіваються менш заможні туристи, але вони не враховують той факт, що крім паспорта потрібно буде прикладати низку довідок і документів (майже як в посольство). Але це ще не остаточна інформація. Чекаємо офіційного документа про правила перетину кордону українцями», — додала Яна Іванова.

За матеріалами УБР[right][/right]

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.