Готуємо рум'яні дріжджові плюшки

Готуємо рум'яні дріжджові плюшки
При бажанні плюшки з цукром можна також посипати маком, корицею, горішками, кунжутом - все залежить від твоїх уподобань.

Плюшки із дріжджового тіста - інгредієнти:

Для тіста:

-500 мл молока,
-1 яйце,
-150 г вершкового масла,
-1 кг борошна,
-50 г дріжджів,
-2 ст. ложки цукру,
-10 г ванільного цукру,
-щіпка солі.

Для посипання і змазування:

-1 яйце,
-2 ст. ложки цукру,
-мелена кориця на смак,
-мак за смаком.

Дріжджові плюшки - рецепт приготування:

Дріжджі розпусти в 1 ч ложці цукру, перемішай і почекай, щоб вони стали рідкими. Додай тепле (не гаряче) молоко і, помішуючи, поступово всип приблизно 1/3 частину просіяного борошна. Постав опару в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб вона підійшла.

Додай у тісто для булочок решту цукру, ванільний цукор, сіль, м'яке вершкове масло і поступово всип просіяне борошно. Заміси однорідне гладке тісто. Накрий його серветкою і знову постав у тепле місце на 15-20 хвилин.

Готове тісто обімни. Відокрем від нього невеликі шматочки, сформуй із них кульки, а потім кожен розкачай у коржик. Коржик згорни рулетиком, склади навпіл, зроби посередині надріз і виверни у формі плюшки.

Виклади булочки на застелене пергаментом і змащене маслом деко і залиш на розстоювання на 10-15 хвилин. Потім змасти поверхню збитим яйцем, посип булочки цукром і при бажанні - на вибір меленою корицею або маком.

Відправляй деко у розігріту до 200°С духовку. Плюшки з цукром із дріжджового тіста будуть готові через 20-25 хвилин.
Смачного!

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.