Чому українці більше платять за імпортні товари?

Чому українці більше платять за імпортні товари?
Але наші торговці пояснюють це не своїми підвищеними апетитами, а підступами виробників. У них, нібито, є два способи збільшити свої доходи: цінова або асортиментна дискримінація.

Тобто, один і той же товар в різних країнах вони можуть продавати за різними цінами. Про це розповів директор Internet Invest Олександр Ольшанський.

За його словами, виробники часом штучно обмежують характеристики товарів, щоб їх не можна було використовувати в іншому регіоні або, наприклад, на іншій частоті або напрузі в розетці.

«Хоча зараз всі блоки живлення імпульсні і можуть працювати при будь-якій напрузі, виробники наполегливо випускають їх під 220В, 240В, 110В і т.д. Те ж саме стосується дотримання інших стандартів, прийнятих в різних країнах», – говорить Ольшанський.

Податки при ввезенні в Україну не так істотно впливають на ціну товару. Наприклад, телефон умовно коштує $100 в Польщі, де при купівлі візьмуть 23% ПДВ. На кордоні його можна повернути і при ввезенні в Україну – заплатити 20% вартості, тобто телефон буде дешевше всього на 3% різниці в ставках ПДВ.

«Водночас в Україні товари дорожче в 1,5-2 рази в порівнянні з іншими країнами. Причина в тому, що існують нетарифні бар’єри, типу сертифікації або механізму рекомендованих роздрібних цін, проходження яких і призводить до значного подорожчання продукції», – стверджує засновник Rozetka.ua Владислав Чечоткін.

За матеріалами УБР

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.