Знадобиться:
-1 кг чорниці
-1,5 кг цукру
Приготування:
-Чорницю підготуйте до використання.
-У ємності змішайте блендером чорницю та цукор, можете також використати м'ясорубку.
-Розкладіть варення в стерилізовані банки і зберігай у холодильнику.
Порада №2
Знадобиться:
-1 кг чорниці
-1-1,5 кг цукру
-250 мл води
Приготування:
-У великій ємності воду доведіть до кипіння.
-Висипте у воду цукор (кількість залежить від того, наскільки солодке ви любите варення), розчиніть його у воді повністю.
-Чорницю підготуйте до приготування і, коли цукор розчиниться, киньте у сироп. Вимкніть вогонь і залиште ягоди на 4 години.
-Потім увімкніть вогонь, доведіть до кипіння і варіть близько 3 хвилин. Потім вимкніть вогонь, дайте охолонути і повторіть процедуру варіння ще кілька разів.
-Як тільки варення буде готове, розлийте його по стерилізованих баночках, закрутіть, поставте догори дном і дай охолонути. Зберігайте варення з чорниці в прохолодному місці.