Чи зросте восени попит на житло?

 Чи зросте восени попит на житло?
Попит на житло може різко збільшитися восени 2017 року через девальвацію гривні, вважає керуючий партнер компанії InCo home (ТОВ “Компанія з управління активами” Інвест-Консалтинг”) Юрій Сокольницький.

“Ми очікуємо, що восени почнеться девальвація гривні, а значить, різко зросте попит на житло, що будується, і падіння цін на квартири припиниться”, – цитується Ю.Сокольницький в повідомленні на веб-сайті компанії.

Як зазначає керуючий партнер InCo home, сьогодні на ринку житла в Україні спостерігається стагнація і кількість угод зменшується, що пов’язано зі стабільністю курсу національної валюти.

Однак, за словами Ю.Сокольницького, падіння цін на сталь і руду на зовнішніх ринках призведе до дефіциту платіжного балансу країни, а згодом – до тиску на курс гривні, через що і можливий сплеск попиту на нерухомість.

“Ще один фактор впливу на ринок нерухомості сьогодні – це холодна весна і невтішні прогнози на урожай в цьому році. А значить, у вересні-жовтні можливий ще більший тиск на курс нашої валюти”, – додає він.

Керуючий партнер InCo home також прогнозує зниження ставок кредитування на 3-4% річних протягом найближчих шести місяців, що повинно стати додатковим стимулом для інвестицій в житло.

За його оцінками, обсяг банківських кредитів на придбання нерухомості в 2017 році складе 0,95-1 млрд. грн, збільшившись на 29-36% від 736 млн. грн за підсумками 2016 року.

Як говориться в повідомленні, зараз в Україні спостерігається різке зростання темпів будівництва і кількості об’єктів, передбачених для введення в експлуатацію в 2017-2018 рр. – на 40% в порівнянні з 2015-2016 рр. При цьому попит на житло залишається на рівні 2016 року, що призводить до зниження цін, які з початку 2017 року вже впали на 5-7%.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.