У Житомирі відміняють масштабне святкування Дня міста через проведення АТО

У Житомирі відміняють масштабне святкування Дня міста через проведення АТО
Влада Житомира проти гучного святкування Дня міста під час проведення АТО на сході України.

Про це розповіла в.о. міського голови, секретар міської ради Любов Цимбалюк.

«З моєї ініціативи ми вже два тижні не проводимо наради щодо проведення Дня міста і ведемо розмови про те, що в тому масштабі, який планувався, це не своєчасно. У бюджеті було закладено 730 тис грн на святкування, мали плани ще залучити меценатів і благодійників, щоб відзначити 1130-річчя. Кошти будуть направлені на інше, вони можуть знадобитися на реабілітацію тих, хто повернеться, навіть не на лікування илипротезирование, а на реабілітацію, відновлення здоров'я людей, які задіяні в АТО», - сказала Любов Цимбалюк.

Секретар міськради зазначила, що в бюджеті було закладено 2,4 млн грн на матеріальну допомогу, 700 тисяч з них вже виділено сім'ям загиблих під час АТО (по 100 тис грн), крім того були призначенні щомісячні адресні допомоги неповнолітнім дітям загиблих - у розмірі 50% від прожиткового мінімуму, - інформує Житомир.info

Взагалі скасовувати День міста влада не збираються - урочисте зібрання відбудеться.

«Святкування не буде, ми просто відзначимо День міста, буде номінація «Гордість міста», де ми припускаємо нагородити тих, хто відзначився в даній ситуації, військові у нас будуть номінантами. Ми спробуємо це провести так, щоб це не було великим і грандіозним святом», - підкреслила Цимбалюк.

Втім, секретар міської ради сподівається, що протистояння на сході України завершиться на початку вересня і ювілейний День міста 13-14 вересня відбудеться згідно попереднього плану.

Нагадаємо, що 6 серпня виконком міської ради прийняв рішення заборонити проведення будь-яких розважальних заходів у Житомирі на час проведення АТО.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в цьому році День міста планували провести під гаслом: «95-я, МИ З ВАМИ», в плані святкування були: флешмоби, футбольний матч ФК «Маестро», культурна версія «Дня міста», виступи гуртів «Авіатор» та «Океан Ельзи», джазовий фестиваль та багато інших заходів.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.