Укрзалізниця готує істотне підвищення тарифів на пасажирські перевезення

Укрзалізниця готує істотне підвищення тарифів на пасажирські перевезення
Міністерство інфраструктури Україні готує поетапне підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення у внутрішньому сполученні в 2012 році, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, такі плани містяться в проекті наказу міністерства Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні.

Так, згідно з проектом документа, тарифи будуть підвищуватися з 1 лютого, 1 квітня, 1 липня, 1 жовтня у загальних і плацкартних вагонах на 4%, в купейних вагонах з 1 лютого - 20%, з 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня - на 10%.

У проекті закону говориться, що в цілому зростання тарифів за рік складе: для купейних вагонів - 60%, загальних і плацкартних - 16%.

"Оскільки рівень тарифів у вагонах СВ є досить високим, визнано доцільним не підвищувати вартість проїзду в таких вагонах", - відзначає Мінінфраструктури.

У той же час, проект наказу передбачає запровадження гнучкого тарифного регулювання в залежності від класу пасажирських вагонів і періодів перевезень. Зокрема, це стосується масових перевезень пасажирів залізничним транспортом у передсвяткові та святкові дні.

Крім того, передбачається введення коефіцієнтів гнучкого регулювання по семи періодах року з коефіцієнтами зниження 0,7-0,95, підвищення - 1,01-1,1. Пропонується також здійснювати регулювання по днях тижня: зниження у вівторок і середу - на 10%, підвищення в п'ятницю та неділю - на 10%.

На думку розробників документа, запропоновані зміни до тарифів дозволять частково зменшити збитковість пасажироперевезень, направити частину коштів на капремонт вагонів.

Нагадаємо, що Укрзалізниця до кінця 2011-го року мала намір звернутися до Кабінету міністрів з проханням збільшити тарифи на пасажирські перевезення через збитки в 6,1 млрд грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.