Сюрприз для пасажирів готує "Укрзалізниця": квитки подорожчають, нічні потяги скасують. ВІДЕО

Сюрприз для пасажирів готує "Укрзалізниця": квитки подорожчають, нічні потяги скасують. ВІДЕО
Сюрприз для пасажирів готує "Укрзалізниця": квитки подорожчають, потягів курсуватиме менше, та й вони будуть переважно денні, а не нічні. Всі ці новації - уже від 27-ого травня. Саме тоді залізниця перейде на новий графік. Чиновники запевняють реформування наблизить Україну до європейських стандартів, люди ж не приховують свого обурення.

Херсон, Луганськ, Маріуполь, Кременчук. Майже щодня географія обурення українців новаціями Укрзалізниці шириться. Цього тижня до невдоволених скасуванням потягів долучилися мешканці Луцька. Люди дізналися, що від 27 травня не курсуватиме жоден потяг прямого сполучення Луцьк-Львів, Луцьк-Івано-Франківськ та Луцьк-Чернівці. Скасування вдарить передусім по студентах, - вважає Марія Доманська. Дівчина - частина тисячної когорти луцької молоді, яка навчається у Львівських вишах.

Марія Доманська, студентка львівського вишу: "Не кожен судент, не кожна людина може витягнути 70 з копійками гривень і поїхати автобусом і давайте вважати на те, що львівське бездоріжжя існує. Автобуси ламаються і зменшується кількість маршрутів".

Пасажир: "Президент запитує, чому не виконуються його соціальні прогами на місцях. То я вважаю, що "Укрзалізниця" саботує виконання соціальних програм. Бо саме квитки на поїзд найдишевші і що робити, тепер пішки йти до Чернівців".

Звикати до пересадок радять невдоволеним керівники укрзалізниці. Мовляв, прагнуть створити вітчизняну систему хабів перехідних пунктів. А вона не передбачає зупинок на маленьких станціях. Саме тому з 27 травня "Укрзалізниця" скасує 30 потягів. Які саме стане відомо ближче до кінця місяця. Чиновники кажуть, - обрали ті напрямки, на яких пасажиропотік маленький, через що залізничники гроші втрачають.

Ігор Мариненко, нач. гол. управління приміських пасажирських перевезень: "Може пасажиру й хотілося б доїхати без пересадок зі львова до Маріуполя, чи з Луганська. але це ставить перед залізничниками завдання, яке неможливо виконати. У нас не вистачає вагонів. Ми не можемо забезпечити пряме сполучення з будь якої станції до будь якої".

Пасажир: "Кажуть, зношеність вагонів і все таке,- це просто болтавня. Це значить, що погано управляють, чого зношеність, а ви куди дивилися раніше".

Відсутність прямого сполучення залізничники хочуть компенсувати запровадженням 6 швидкісних потягів: на Донецькому, Львівському та Харківському напрямках. Випробування показали, нові "Шкоди" та "Хюндаї" скоротять час у дорозі. Але не набагато.

Олександр Іванько, нач. гол. пасажирського управління "Укрзалізниці": "На тій же дільниці Київ-Сімферополь - мінус 14 хвилин, Родно-Сімферополь мінус годину. Київ-Луганськ - мінус 32 хвилини. Харків-Львів-мінус 45 хвилин".

Побачать ці диво-потяги пасажири вже з кінця травня. А от скільки коштуватиме квиток залізничники поки що знають лише приблизно.

Ігор Гладких, заступник генерального директора "Укрзалізниці": "Первый класс хюндая будет 500 гривень. Ну, ви меня извините, сколько СВ стоит, сколько билет на самолет стоит. Второй класс будет стоить дороже, чем купейный вагон".

Турист: "Краще взяти звичайний плацкарт чи купешечку, вистапись. і погулять по львову без проблем, для чого платить, якщо на літаку 400 чи 500 гривень - це недоцільна ціна взагалі".

У Луцьку містяни на новий графік не чекають склавши руки. Люди збирають підписи під зверненням до залізничників і пропонують всім українцям писати до "Укрзалізниці" та обласних адміністрацій. Щоби ті врахували думку пасажирів.


Источник: 5 канал

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.