Житомиряни масово крадуть зелені насадженння з клумб міста

Житомиряни масово крадуть зелені насадженння з клумб міста
У Житомирі невідомі викопали туї, посаджені Володимиром Дебоєм і його заступниками у Мистецьких воріт, під час загальноміського суботника.

Як розповів в інтерв'ю газеті Місто директор КП «Зеленбуду» Микола Симон, за одну ніч було вкрадено чотири туї у Мистецьких воріт, а так само майже 30% саджанців дворічних квітів, які працівники Зеленбуду посадили біля пам'ятника Шевченку, на площі Перемоги, площі ім. Корольова, за адресою: вул.Київська, 25.

- Нам зателефонував начальник жека про те, що біля Мистецьких воріт лише за одну ніч вкрадено 4 туї. Викрадено майже 30% саджанців дворічних квітів, що наші працівники посадили біля пам'ятника Шевченку, на майдані Перемоги, майдані ім. Корольова, за адресою: вул.Київська, 25. Через крадіжки місто втрачає від 30 до 40 відсотків висаджених кущів троянд.

Прикрість цього ганебного явища полягає ще й у тому, що далеко не всі рослини приживаються на садибах крадіїв, оскільки значна частина їх буде травмована. Тож у підсумку, через крадіжку саджанців несемо втрати всі.

Проте незважаючи на варварське ставлення окремих городян до зелених насаджень, їх цьогоріч не зменшиться у місті, навпаки, побільшає клумб з квітами, вже висаджено понад тисячу декоративних дерев, кілька тисяч кущів, прогнозую значно більшу кількість учасників конкурсу "Моє квітуче місто" з числа приватних забудовників, колективів і організацій, окремих підприємців. КП "Зеленбуд", зі свого боку, зробить все від нього залежне, щоби, починаючи вже з нинішнього року, щорічно нарощувати виробництво саджанців, покращувати догляд наявних зелених насаджень.

Нагадаємо, 31 березня в Житомирі відбувся загальноміський суботник з прибирання та благоустрою міста, після якого, на прибраних і облагороджених територіях з'явилися таблички «Не сміти! Будь людиною »,« Не сміти! Тут працювали діти».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.