Житомир інфо радить купити біотуалети замість конкурсу «Зробимо Житомир краще»

Житомир інфо радить купити біотуалети замість конкурсу «Зробимо Житомир краще»
Інтернет-видання «Житомир інфо» запропонувало міській владі не роздавати кожен рік муніципальні гранти, а за ті ж 30 тис.грн. купити кілька біо-туалетів, які реально допоможуть «зробити Житомир краще».

Нагадаємо, з 1 березня 2013 розпочався черговий прийом проектів громадських організацій на участь у міському конкурсі «Зробимо Житомир Кращим».

У повідомленні на офіційному сайті Житомирської мерії кажуть: Метою конкурсу є залучення громадської ініціативи в процес вирішення проблем життєдіяльності міста, його благоустрою та облаштування. Переможцю конкурсу на реалізацію поданого проекту буде надано муніципальний грант розміром 30 тис. грн.

Житомир інфо нагадує, що конкурс проводиться вже не перший рік: у 2011 році переможцем став Союз ковалів Житомирської області з проектом алеї кованих фігур на Замковій горі; у 2012 році - громадська організація «Сучасний формат» з проектом по установці на зупинках міста Житомира спеціальних карт -схем руху маршрутних таксі.

У 2011 році ковалі отримали муніципальний грант 10 тис.грн. на реалізацію проекту, який передбачав будівництво алеї ковальської майстерності у Житомирі. Автори планували залучити більше 60 тисяч гривень для реалізації задуму: 8-10 лавок, 8-10 ліхтарів і 6-8 сміттєвих урн авторської роботи встановити на цій алеї. Проект замислювався довгостроковий і передбачав проведення щорічного фестивалю ковалів, під час якого алея ковальської майстерності поповнювалася б новими експонатами.

«Ми хотіли зробити там парк кованих фігур, проект був сприйнятий міською владою дуже добре, по робочому, але, на жаль, нічим не закінчився. Ми виробили ідеологію скверу за Будинком правосуддя, головний архітектор міста Тарас Борис допрацював візуалізацію проекту. Було вирішено замість парку зробити сквер з елементами ковки, який був би історичним. Головна алея парку повинна була закінчуватися оглядовим майданчиком над обривом на Замковій горі. Все закінчилося незрозумілим голосуванням у міськраді, почалися якісь незрозумілі рухи навколо цього парку і все «завалилося», - пояснила секретар обласної Спілки ковалів Наталія Іванова в інтерв'ю Житомир інфо.

Після конфлікту ковалів з міською владою через алеї на Михайлівській проведення фестивалю «Ковальська весна» в Житомирі в 2013 році під великим питанням, тому організація такого масштабного заходу без підтримки мерії практично не можлива.

У минулому році муніципальний грант для переможця конкурсу «Зробимо Житомир кращим» був збільшений до 30 тис.грн. Перемогла громадська організація «Сучасний формат», проект якої голова конкурсної комісії і тоді ще секретар Житомирської міськради Наталія Леонченко назвала найбільш реалістичним і соціально значущим для міста.

«На зупинках громадського транспорту та на центральних вулицях міста ми плануємо встановити банери, на яких будуть карти-схеми та графіки руху громадського транспорту міста. На іншій стороні банера можна буде помістити соціальну рекламу або інформацію про визначні пам'ятки Житомира », - розповідала голова громадської організації« Сучасний формат »Жанна Соловйова.

Переможця конкурсу визначили 27 липня, проект офіційно презентували 13 вересня 2012 року. Але через пів року, прості карти-схеми та графіки руху на зупинках громадського транспорту так і не з'явилися.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.