У Житомирі на Корбутівці з'явиться паркувальний майданчик за 11 мільйонів гривень

У Житомирі на Корбутівці з'явиться паркувальний майданчик за 11 мільйонів гривень
АТ ХК «Київміськбуд» 21 лютого уклало угоду з ЗАТ «Міськрембуд» на будівництво до липня 2012 року паркінгу з інженерним забезпеченням і під’їзної дороги до житлового будинку по проїзду І.Богуна, 5 в м.Житомирі. Вартість угоди склала 10,86 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Міськрембуд» є генпідрядною організацію по будівництву цього житлового будинку. Ціна додаткових робіт дорівнює 18,5% від вартості основного будівництва, повідомляється в обґрунтуванні (весь текст нижче). Таким чином вартість всього будівництва з врахуванням паркінгу складає 69,56 млн грн.

ЗАТ «Міськрембуд» не розкриває даних про своїх акціонерів. Компанію контролює її директор Володимир Носков.

Причини та обставини, якими керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника:

Генпідрядною організацією по виконанню будівництва «Житловий будинок по проїзду І.Богуна, 5 в м. Житомирі» було визначено – ЗАТ «Міськрембуд», м. Житомир. З цією організацією був укладений контракт №95 від 01 грудня 2006 року та додаткові угоди до цього контакту №1 від 07.09.2007 року, №2 від 06 червня 2011 року та №3 від 15 червня 2011 року. Крім того, 04 серпня 2011 року був укладений договір підряду №30 на завершення виконання робіт з будівництва житлового будинку по проїзду І.Богуна,5 в м. Житомирі.

Проте, в процесі виконання робіт по будівництву цього об’єкту виникла необхідність у коригуванні проектно-технічної документації та розбивки проекту на дві черги будівництва. До І черги віднесено будівництво житлової частини будинку та вбудовані нежитлові приміщення, до ІІ – будівництво паркінгу з інженерним забезпеченням та під’їзною дорогою. Таким чином через непередбачувані обставини зазначені роботи стали необхідними для виконання будівництва об’єкту згідно проекту.

В той же час, на об’єкті виникли додаткові роботи, які не були включені в проект та які пов’язані з коригуванням проектно-технічної документації паркінгу. Ці ж роботи не були враховані в зазначеному вище договорі та безпосередньо технічно чи економічно пов’язані з головним договором.

В зв’язку з тим, що подальші роботи з будівництва паркінга, інженерних мереж та під’їзної дороги потребують оформлення актів на приховані роботи, актів виконаних робіт, списання використаних матеріалів в стислі терміни будівництва тому без виконання цих додаткових робіт неможливо здійснювати роботи по будівництву об’єкту в подальшому, що спричиняє необхідність закупівлі додаткових робіт.

Також слід зазначити, що час для виконання додаткових робіт обмежений.

Введення об’єкту в експлуатацію здійснюється по завершенню повного комплексу будівельних робіт, що має оформлюватись спільними актами та іншими нормативними будівельними документами, відповідно ДБН генпідрядником, який веде будівництво. Тому зміна виконавця робіт на даному етапі будівництва є недоцільним через ряд причин:

- ЗАТ «Міськрембуд», має договір на оренду земельної ділянки, частково виконує функції замовника, має основний генпідрядний контракт, розпочинав та виконує роботи по будівництву об’єкту зараз, володіє всією інформацією про роботи, проектними рішеннями, дозвільними документами;

- зміна виконавця може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, кожна будівельна організація має індивідуальну технологію виконання робіт, яка при передачі іншому підряднику та подальшому виконанні іншим може не співпасти із тими роботами, які вже виконанні на даний час, підрядником який розпочинав будівництво. Не співпадіння технологій виконання робіт, може призвести до невідповідності об’єкту проекту;

- замовник спільно із генеральним підрядником несуть відповідальність за побудований об’єкт протягом терміну, встановленому ДБН. Відокремлення відповідальності на різних підрядників призведе до незрозумілостей за наслідки та їх усунення у разі виникнення проблем технічного характеру при експлуатації об’єкту в подальшому,

- виконання робіт має обмежений час через введення в об’єкту експлуатацію в другому кварталі 2012 року. Виконання робіт іншою організацією займе більш тривалий час через отримання дозвільних документів та передачу фронтів робіт, опрацювання інформації щодо виконання робіт відповідно до проекту тощо. Зрив планів введення об’єкту в експлуатацію загрожує є негативною рекламою для підрядника та замовника;

- майданчик даного будівництва вкрай стислий і має складний заїзд для технологічного автотранспорту. Введення на такий майданчик додаткового іншого генпідрядника зумовить необхідність розміщення на території нового побутового містечка, майданчику для складання матеріалів, що призведе до необхідності корегування проекту організації будівництва;

- ціна додаткових робіт складає 18,5 % від всієї вартості будівництва об’єкту, що у іншої організації може бути значно більше.

Таким чином, це будівництво можна і потрібно розглядати, як складову частину поетапної реалізації єдиного цільного проекту будівництва об’єкту, який пов’язаний із необхідністю виконання додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту за умови, що договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, якщо такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним договором.

Нагаємо, наприкінці минулого року
АТ ХК «Київміськбуд» здав у експлуатацію будинок по проїзду Богуна, у якому неможливо мешкати людям.

Источник: Наші гроші

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.