Який будинок найтепліший?

Який будинок найтепліший?
Вибір теплоізоляційних матеріалів для утеплення будинків

У давні часи стіни будинків будувалися дуже товстими і масивними. Вважалося, що чим товще стіна, тим будинок буде тепліше. Сьогодні подібне твердження перестало бути актуальним. Більш доцільно використовувати всілякі теплоізоляційні матеріали.

Це вигідно і з економічної точки зору, а також не забирає простору житлового приміщення. Вибір різних утеплювачів на ринку дуже широкий, важливо тільки правильно вибрати товщину шару утеплювача. Який будинок найтепліший?

Практично будь-який будівельний матеріал вже спочатку є утеплювачем, однак, коефіцієнт теплопровідності у кожного матеріалу різний. Так, наприклад, мінімальний коефіцієнт теплопровідності у дерева, він становить 0.09 Вт / мК, а найбільшу теплопровідність має залізобетон -1.68 Вт / мК.

Чи можна обійтися без теплоізоляції?

Який будинок найтепліший?Сьогодні будують із сучасних матеріалів, що мають невелику теплопровідність, або використовують хороші теплоізоляційні матеріали для стін.
Однак при будівництві і утепленні будинків важлива не тільки така характеристика теплоізоляційних матеріалів, як теплопровідність, важливий і такий показник, як здатність матеріалу зберігати всі свої властивості протягом усього терміну експлуатації.

Наприклад, з часом може відбуватися ущільнення теплоізоляційного матеріалу, що призводить до зниження теплоізоляції. Осідаючи, утеплювач може оголяти верхні конструкції будівлі, тобто верхні поверхи стануть холоднішими. Крім того в утеплювачі може скупчуватися волога, що також знижує його теплоізоляційні характеристики. Тому, вибираючи теплоізоляційні матеріали, звертайте увагу також і на такі параметри, як якість матеріалу, його жорсткість і коефіцієнт вологовбирання.

Який утеплювач вибрати? Який будинок найтепліший?

Найбільш популярними теплоізоляційними матеріалами є пінопласт або пінополістирол. Цей утеплювач має найнижчий коефіцієнт вологовбирання, а значить, немає необхідності при зведенні стін використовувати пароізоляцію.

Однак маючи великий плюс, полістирол має і великий недолік - він є горючим матеріалом, тому працювати з ним треба з підвищеною обережністю.
Використовуючи інші теплоізоляційні матеріали, використання пароізоляції обов'язково. Таким матеріалом є крафт-папір (найбільш дешевий матеріал), пергамін і ПВХ - плівка, які дорожче, але якісніше.

Базальтовий утеплювач екологічно чистий і безпечний для здоров'я і навколишнього середовища. Одним з її переваг можна відзначити і високу вогнестійкість.
Як теплоізоляція використовуються такі матеріали, як штапельне волокно, мінвата, а також керамзит.

Труднощі вибору теплоізоляції
Ці матеріали також мають певні переваги і недоліки. Основним недоліком штапельного волокна і мінеральної вати є високий коефіцієнт вологовбирання. Однак цей недолік практично непомітний, якщо пароізоляція виконана з дотриманням усіх необхідних вимог.

Керамзит найчастіше використовують в якості теплоізоляції для стельових перекриттів.
При виборі теплоізоляційного матеріалу необхідно враховувати багато факторів, наприклад, з чого будуть побудовані стіни будинку, в якому регіоні ведеться будівництво та інше.

Источник: http://olimpteplo.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.