Як вибрати електродриль?

Як вибрати електродриль?
Навіть при самому дрібному ремонті неможливо обійтися без дриля. За допомогою дриля можна легко виконати будь-яку операцію: зробити отвори в стіні для прикріплення полиць, картин, шаф, закрутити розбовталися шурупи меблевої фурнітури або розмішати будь-якої будівельний розчин.

Але звичайно, в першу чергу, основною функцією дрилі є свердління отворів. Відповідно виконуваних функцій, бувають електродрилі звичайні, кутові, ударні, дрилі-шуруповерти та дрилі-міксери.

У ударного дриля, крім обертальних рухів, механізм робить ще і зворотно-поступальні рухи, дана особливість необхідна для роботи з дуже міцними матеріалами.

При роботах в обмеженому просторі, наприклад, під капотом автомобіля, відмінним помічником стає кутовий дриль.

Дрилі-міксери здатні не тільки свердлити, а й перемішувати різні будівельні суміші.

Ну а за допомогою дрелі-шуруповерта закручують і викручують саморізи, гвинти і шурупи.

Залежно від джерела електроживлення, дрилі бувають акумуляторні і мережні. Якщо в процесі роботи доводиться постійно переміщатися або поблизу немає електричної розетки, то зручно використовувати дриль з автономним живленням, але її мінусом є те, що акумулятор необхідно заряджати, а також ці дрилі мають меншу потужність, ніж ті, які працюють від мережі, крім того , акумуляторні батареї досить дорого коштують. Вибираючи дриль, потрібно звертати увагу на потужність, максимальну частоту обертання, функціональність, а також відповідність обраному режиму експлуатації.

Продуктивність інструменту залежить від потужності. Дриль можна вибрати, в залежності від складності робіт, в діапазоні від 400 до 1050 Вт. Дрилі середньої потужності більш універсальні, для них стандартна частота обертання становить 2800-3000 оборотів в хвилину. Залежно від призначення інструменту, його максимальна частота обертання може бути від 350 до 4000 оборотів в хвилину. Дриль, що має більшу кількість оборотів, має більше можливостей, що забезпечує їй гарну продуктивність, навіть, при невеликій потужності.

Дуже важливо, щоб дриль можна було зручно тримати в руці. Класичним варіантом є розташування рукоятки у формі пістолета ззаду. При загортанні шурупів або свердлінні це зручно, але, тим не менш, доводиться докладати значних зусиль, через що швидко втомлюється рука. Якщо ж розташування рукоятки дрилі знаходиться по центру тяжкості інструменту, то набагато менше втомлюються руки, і точність робіт при цьому вище. Найбільш природно для таких дрилів горизонтальне положення.

При виборі інструмента часто постає питання: що буде краще застосувати, перфоратор або дриль? Ударний механізм якраз і містить в собі принципову відмінність між цими інструментами. У ударного дриля для цього застосовується храпове колесо, в перфоратори же удар створюється пневматичним або електромагнітним механізмом. Одним словом, режим свердління з ударом для дрилі є режимом підвищеного зносу, на відміну від перфоратора, для якого це нормальний режим роботи. Удар є основним режимом роботи перфоратора, свердління - основний режим дрилі, а функцію удару включають тільки при необхідності.

Дійсно, у перфоратора більше можливостей, але й коштує він дорожче. Але можна, цілком, обійтися і без нього, поки не буде необхідно довбання або тривалий свердління з ударом.

Однак при виборі інструменту слід подумати, як часто він буде застосовуватися. Якщо електродриль буде потрібна тільки пару раз на місяць, для цього достатньо мати побутовий інструмент, а в разі капітального ремонту, слід придбати професійний інструмент, розрахований на експлуатацію по 6 - 10 годин на добу. Підібрана правильно, дриль прослужить справно відповідно до свого ресурсом роботи, який вказаний виробником.

Потрібно пам'ятати, що з електродрилем, як і з іншими інструментами, слід звертатися дбайливо. Її не можна піддавати падінь, особливо на твердих поверхнях. Періодично інструмент повинен проходити сервісне обслуговування для чищення контактів і механізму, а також для змащення. Для цього найкраще користуватися послугами фірмових сервісних центрів.

Коли потрібно просвердлити матеріали мають велику товщину і міцність необхідно алмазне свердління. Його використовують для прокладки комп'ютерних мереж, встановлення систем вентиляції, виготовлення воздуховодов в стінах, підведення комунікацій в басейни. Плюси: можна робити абсолютно рівні отвору, свердлити матеріали будь-якої міцності, менше пилу, бруду і шуму, швидка робота.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.