Чим гарний керамограніт?

Чим гарний керамограніт?
Різноманітність оздоблювальних матеріалів в будівельних центрах не може не радувати. Одним з матеріалів для оздоблювальних робіт є керамограніт, недавнє нововведення на ринку.

Керамограніт - це плитка, яка була виготовлена ​​з самих різних видів глини з домішкою інших компонентів і натуральних пігментів. Забарвлення керамограніта - досить однотонна, що дозволяє, зберегти колір матеріалу на довгий час.

Незважаючи на те, що керамограніт - «новенький» серед оздоблювальних матеріалів, він уже зумів роздобути величезне число споживачів, яких захоплює його якісні характеристики.

Дійсно, керамограніт володіє високим ступенем міцності і зносу, він спокійно переживає будь-які температурні перепади, йому не страшні ніякі механічні дії, вологостійкий.

Керамограніт можна назвати аналогом каменю, так як їх фактури дуже схожі. Тільки у керамограніта набагато більше переваг перед природним каменем. На поверхні керамограніта проглядається натуральний малюнок, який містить в собі вкраплення, лінії, розлучення, що робить його схожим з природним каменем.

Але не можна забувати, що керамічний граніт більш однорідний за забарвленням і малюнком, в його фактурі немає великих вад вигляді тріщин або горбів, що, на думку професійних майстрів, є позитивним фактом.

Поверхня, облицьована керамічним гранітом, буде виглядати більш красиво і вишукано, тим більше що підібрати плити буде нескладно, на відміну від природного каменю. Процедура з виробництва керамограніта досить складна і вимагає високого рівня технологій і професіоналізму.

В основі керамічного граніту лежить біла глина, в яку домішують різноманітні мінерали (польовий шпат, кварц). Отримана суміш перетворюється в плити шляхом найсильнішого тиску і формування, після чого йде випалення при температурі 1200-1300 градусів за Цельсієм.

У результаті обробки при високих температурах поверхню керамічних плиток стає однорідною, структурної і, звичайно ж, дуже міцною. Керамічний граніт має класифікацію за фактурою поверхні, яка зачіпає практично всі види граніту, не вважаючи глазурованого.

Варто запам'ятати, що компанія-виробник, що випускає керамограніт, має свій каталог фактур даного матеріалу.

1. Керамічний граніт, одержуваний відразу після процедури випалу, називається матовим, так як він позбавлений блиску і не має ніяких інших обробок. Матовий керамограніт вважається найтвердішим і найчастіше застосовується для використання в абсолютно жорсткої сфері облицювання.

2. Наступний вид керамічного граніту - полірований або напівполірований. Даний вид керамограніта має ідеально гладкою, практично дзеркальною поверхню, одержуваної в ході обробки різними абразивними предметами. Правда, ця сама обробка призводить до того, що полірований керамограніт стає менш зносостійким. До того ж монтажні роботи з таким керамогранітом вимагають певних навичок і обережності.

3. Під структурованим керамічним гранітом розуміють різноманіття різних фактур, що нагадують собою візерунки скель, фактуру дерева, а також і малюнки дрібних різних форм. Структурований керамограніт після різного роду обробок також втрачає кілька балів у зносостійкості, а також вважається одним з дорогих видів.

4. Керамічний граніт у вигляді мозаїки є самим споживаним і популярним. Крім прикладів, запропонованих виробниками в каталогах, кожен охочий може замовити індивідуальний тип мозаїки. Застосування керамограніта найрізноманітніше, за рахунок його хороших характеристик. Він може служити прекрасним обробним матеріалом, як наприклад, керамограніт Керамін, як зовнішніх, так і внутрішніх поверхонь приміщення.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.