Переробляємо невеликий простір

Переробляємо невеликий простір
За своїми габаритами більшість наших квартир, як правило, залишають бажати кращого. А кожному з членів сім'ї хочеться мати у своєму розпорядженні своїм окремим містечком. Доводиться-таки поламати голову, поки не знайдеться прийнятний варіант, щоб всі залишилися задоволені. Можна купити меблі, які поміститься в невеликих кімнатах, але можна придумати який-небудь нестандартний варіант, оригінальну перепланування, яка б влаштувала всіх.

Одним з таких варіантів може стати збільшення площі суміжної з кухнею кімнати. Для цього замість стіни споруджується перегородка, що перетворює кухню в невеликий відсік, вхід в який зроблений з кімнати. Частина перегородки оформляється у вигляді легкої та прозорої дерев'яної решітки, яка виступає додатковим декоративним елементом і створює світле, наповнене повітрям, але в той же час розділене на зони простір.

Далі, можна розташувати секційні шафи посередині кімнати так, щоб вони торцем примикали до стіни. У кімнаті з'явилося дві зони-їдальня і кімната відпочинку. Таку мобільну перегородку можна легко переміщати з місця на місце, залежно від бажання. У зоні вітальні розміститься комплект м'яких меблів і низький журнальний столик, круглий стіл зі стільцями займе своє місце в їдальні, в безпосередній близькості від гратчастої перегородки, що розділяє кімнату і кухонний відсік.

Щоб максимально використовувати корисну площу кімнати, можна задіяти стіну з вікном (як правило, ця стіна залишається не зайнятою). Під підвіконням і з обох сторін від вікна спорудити полки, що утворюють багатофункціональну зону, що включає невелику бібліотеку, домашній бар і відеомузикальную апаратуру.

У спальні також можна з успіхом прикрасити стіни полицями з книгами і декоративними предметами. Традиційні прікроватниє тумбочки замінити невеликими низькими столиками з відкидними кришками, де добре зберігати несезонні речі. Полиці з декоративними предметами бажано обладнати підсвічуванням, від цього в кімнаті стає затишніше й тепліше.

Систему освітлення завжди продумують дуже ретельно. Навіть у невеликих за площею приміщеннях однієї верхньої люстри на стелі не достатньо. Необхідно розмістити локальні світильники. У зоні їдальні - це бра не стіні, в зоні вітальні - настільний або підлоговий торшер поряд з кріслом і диваном. Обов'язкова наявність джерела світла над робочим столом в кухонному відсіку.

Зробити затишною і функціональною невелику квартиру можна, якщо не боятися сміливих експериментів, переробляти і перебудовувати існуючий простір. Головне, не захаращувати його зайвою меблею, використовуючи для зберігання речей різні, часом нетрадиційні ємності. Тоді кожному члену сім'ї буде затишно і комфортно в будинку. Облаштування будинку - один із способів проявити своє творче начало, причому з користю для себе.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.