Як правильно циклювати паркет?

Як правильно циклювати паркет?
Напевно, у багатьох є вдома паркет. Красиве і зручне покриття для підлоги. До того ж якщо хорошої якості, то досить дороге. При хорошому монтажі якісний паркет зазвичай служить досить довго. Але час не додає йому свіжості, проходить деякий час і навіть найякісніший паркет починає тьмяніти. Що робити в такому випадку? Адже купувати новий паркет дорого. До того ж старий може ще прослужити, якщо зробити його циклювання. Як правильно зробити циклювання?

Спочатку необхідно ретельно усунути все сміття з паркету, краще віником. Потім протріть його вологою ганчіркою, враховуючи той факт, що велика кількість води може згубно позначитися на результаті циклювання.

Не забувайте, що циклювання паркету - це лише часткове звільнення від його недоліків.

Таким чином, ви всього лише очищаєте верхній шар. По закінченню циклювання паркет покривають мастикою, а після його повинні натерти. Щілини, що утворилися в ході роботи, необхідно закрити спеціальними сумішами, а іноді навіть потрібно накласти рейки, які будуть перешкоджати забивання пилу.

Далі паркет можна покрити лаком для додання йому блиску і гідного вигляду. Починати цю справу з того кінця, що знаходиться далі від вхідних дверей. Наносити його потрібно, втираючи в деревину, що утворилися крапельки необхідно розтушувати.

Після того, як лак висохне, його потрібно буде відшліфувати тонкою наждачною шкіркою. Лак не пошкодиться, зате термін експлуатації підлоги збільшиться. Потім ще кілька шарів лаку і все готово. Наступати на поверхню можна буде лише через 2 дні.

Отже, тепер ваш паркет практично неможливо відрізнити від нового.

Регулярно циклюйте паркет і ви зможете зберегти його у хорошому вигляді багато років. Проте необов'язково братися за справу самому, якщо у вас немає навичок і необхідного інструменту. Так ви можете навіть скоротити термін життя паркету. Краще довірити циклювання фахівцям. Є фірми для яких циклювання паркету на вищому рівні основне заняття, і які зроблять цю роботу якісно і швидко.

Паркет не тільки добре зберігає тепло, а є натуральним матеріалом. Він ще й дуже гарний і грає важливу роль в інтер'єрі квартири.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.