Вирівнюємо підлогу своїми руками + Відео

Вирівнюємо підлогу своїми руками + Відео
Як вирівняти підлогу стяжкою?

Якщо використовувати гідроуровень, то можна збільшити точність і підвищити якість даної роботи. Завдяки йому, можна легко і точно переносити позначки в будь-якому місці. Зараз у продажу можна знайти недорогі лазерні рівні, якщо встановити їх у центрі приміщення, то можна легко рівень відзначити на всіх стінах.

Висота відміток не грає великої ролі, за допомогою рулетки ви можете переносити їх на потрібну висоту від підлоги. Потім потрібно визначити найвищу точку статі, порівнявши відстань від підлоги до позначок. У цьому місці ви закріплюєте кінець малярного шнура, і натягаєте його іншим кінцем до відміток на протилежній. Таким чином, можна перевірити рівень підлоги всього приміщення.

Якщо ви бачите, що шнур можна натягнути в будь-якому напрямку, значить здуття і горбів підлоги вище нашого рівня немає, а це значить, що те місце, де ми прикріпили шнур можна робити точкою відліку, коли будемо встановлювати «значки» для майбутньої стяжки. У зворотному випадку треба буде піднімати шнур до найвищої точки, потім послідовно переносити мітки на 10-20 мм вище. У випадку, коли ділянка здуття невеликий, тоді можна цей виступ сколоти.

Ставимо «значки»!

В якості таких «значків» можна використовувати будь погонний матеріал - обрізну дошку, металевий профіль (діаметр - 14-35 мм), або брус.

Також можна знайти спеціальні «значки», з їх допомогою проводять штукатурні роботи, також їх можна встановити як напрямні. Для жорсткості їх треба не сильно закріпити знизу на розчин. При вирівнюванні підлоги навантаження на них більше, ніж, наприклад, на стіни. Ширина між напрямними повинна бути 0,5-0,9 м.

Щоб перевірити, чи правильно встановлені «значки», треба шнури натягувати на висоті майбутньої стяжки, таким чином можливість помилки зводиться до мінімуму.

Заливаємо стяжку!

Перед тим, як заливати стяжки треба всю основу під стяжку прогрунтувати спеціальним грунтувальним розчином. В іншому випадку, замість підлоги вийде крихка плита, вона буде руйнуватися при найменшому фізичному впливі.

Консистенцію стяжки потрібно вибирати залежно від потрібної товщини. Для стяжки, товщиною до 30 мм, треба рідкий розчин (як кефір), для товстої стяжки - 40-50 мм, потрібен розчин по консистенції як густа сметана.

Тепер потрібно тільки приготувати розчин, і наливати його акуратно між направляючими так, щоб їх не змістити, при цьому розподіляючи по всьому об'єму. До завершення роботи порції заготовляння розчину треба скорочувати, таким чином, у вас не залишиться нічого зайвого.

«Значки» з стяжки треба буде витягнути тоді, коли стяжка застигне до такого стану, що зможе витримувати ваш вагу. Після того, як напрямні видалені, порожнечі потрібно залити таким же розчином, тоді вийде практично монолітна підлога. Якщо дати стяжці час добре висохнути, то закладені щілини будуть досить яскраво виділятися.

Коли стяжка повністю застигла, треба обробити її закріплюючим грунтом. Ця процедура підвищить її зносостійкість.



Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.