Порівняння шовних і безшовних натяжних стель.

Порівняння шовних і безшовних натяжних стель.
Безшовні натяжні стелі.

Перший тип натяжних стель - безшовні. Полотно є тканиною, просочену спеціальними розчинами. Безшовними вони називаються, бо ширина рулону, в якому поставляються полотна, може становити до 5 метрів.

Відповідно в приміщенні, ширина або довжина якого менше 5 метрів, шов буде відсутній, проте в дуже великих приміщеннях, без шва все ж не обійтися.

Перевагами безшовних натяжних стель є велика міцність. У порівнянні з натяжними стелями з плівки, вони не бояться низьких температур, відсутність потреби в нагріванні приміщення при монтажі стелі, відмінні гігієнічні характеристики (доступ для застосування в дитячих і медичних закладах). Крім того такі стелі відмінно підходять для нанесення зображення шляхом друку або художнього розпису.

Мінусами таких стель є в першу чергу висока ціна. У порівнянні зі стелями з плівки, безшовні стелі дорожче в 2-3 рази і обмежена колірна гамма (зазвичай безшовні стелі виготовляють у білому, чорному і декількох пастельних відтінках). Крім того такі стелі мають властивість вбирати і пропускати вологу (якщо Вас затоплять зверху, наслідки для такої стелі будуть гірші ніж для стелі з плівки).

Стеля з термоусадочной плівки.

Другий тип натяжних стель - це стелі, які виготовляються зі спеціальної термозбіжною плівки, екологічно безпечною, яка має всі необхідні сертифікати для використання в громадських приміщеннях.

Перевагами такої стелі є: широкий вибір текстур і квітів (вона буває матова, глянцева, сатинова, перламутрова, може мати до 100 різних кольорів), не висока ціна (за ціною наближається до традиційного виду стель - гіпсокартоном, а в деяких випадках нижче).

До недоліків можна віднести наявність зварного шва (рулони плівки в основному мають ширину 1,35-1,5 метра і відповідно зварюються між собою), однак шов настільки малий (шириною менше 1 мм), що практично непомітний.

Однак даний тип стелі абсолютно не пропускає воду і витримує до 100 літрів води на 1 кв.м. Тому якщо Вас затоплять зверху, вся вода збереться на стелі, все що буде потрібно це спустити воду (обов'язково доручіть цю роботу майстру). І при необхідності підігріти полотно і стеля набере вигляду, який вона мала до затоплення (звичайно ж, якщо Вас затоплять дуже гарячою водою, є ризик що полотно може зіпсуватися).

Варто зазначити, що в даний час шовні натяжні стелі займають набагато більшу частку ринку в порівнянні з безшовними, в першу чергу завдяки низькій ціні і широкому вибору кольору і текстури. А якщо порівняти переваги натяжних стель перед традиційними видами стель (гіпсокартонними, підвісними ін), то недоліки натяжних стель є абсолютно незначними.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.