Як краще опалювати будинок?

Як краще опалювати будинок?
Дуже важливе питання для майбутнього власника будинку - вибір системи опалення. Наслідки цього вибору, в тому числі фінансові, він буде відчувати протягом багатьох років. Яке паливо використовувати для цього і яку вибрати систему опалення? На ці важливі питання повинен відповісти собі кожен, хто має намір оселитися у власному будинку.

Вибираючи паливо, потрібно взяти до уваги такі аспекти:

• можливість його придбання;
• сумісність з певним видом системи;
• умови його зберігання;

• зручність обслуговування обладнання;
• можливість застосування автоматичного регулювання опалення;

• надійність системи опалення;
• капітальні та експлуатаційні витрати.

Види палива для обігріву будинку
В якості палива для різних систем опалення використовуються: природний або скраплений газ, рідке паливо, тверді види палива - вугілля, кокс, деревина та брикети з її відходів (пелети), біомаса (солома, очерет, торф), електроенергія, а також енергія, отримується з поновлюваних джерел (енергія землі або води, сонячна енергія).

Інші поновлювані джерела енергії, наприклад геотермальні води, враховуючи обсяг початкових капіталовкладень, приватними забудовниками не використовуються. Рідко, і тільки у великих містах, тепло в приватні будинки поставляється з тепломереж.

Вибір палива не є довільним
Це застереження стосується і природного газу в тому числі, який шороко використовується для опалення будинків (якщо є доступ до газової мережі). Перешкодою може бути не тільки відсутності поруч з ділянкою газопроводу, але й технічні перепони до його використання (наприклад, кінцева ділянка мережі із занадто низьким тиском) або дуже висока вартість підведення.

У разі приминения скрапленого газу та рідкого палива обмеженням може бути умови їх зберігання. В обох випадках паливо зберігається в резервуарах, при цьому резервуари з рідким паливом можна розміщувати як в будинку, так і за його межами, а з газом - тільки зовні.

Потрібно передбачати місце для зберігання вугілля, деревини і біомаси. Рішення про використання того чи іншого виду палива - крім фінансових міркувань - залежить від того, чи існує в перспективі можливість регулярного придбання цього виду палива в необхідних кількостях.

Електроенергія на території Україні доступна повсюдно; так само, як і енергія сонця або землі. Але існують райони, в яких, враховуючи велику кількість теплих сонячних днів (південь країни), установка сонячних колекторів найбільш рентабильна.

Источник: http://ya-sam.at.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.