Як побороти грибок і плісняву у ванній кімнаті

Як побороти грибок і плісняву у ванній кімнаті
У процесі ремонту ванної кімнати майже завжди можна зіткнутися з такою проблемою як грибок і цвіль. При попаданні в ванну, спори починають активно розмножуватися, оскільки там тепло і відсутнє сонячне світло. Ідеальними умовами для розмноження спор є температура повітря близько 20 градусів, вологість близько 90% і повна відсутність сонячного світла.

Наявність цвілі створює такі проблеми як: нанесення шкоди вашому здоров'ю, руйнує всі поверхні покриттів, виділяє характерний неприємний запах, ну і природно ванна втрачає привабливість і естетичний вигляд.

Шкоду здоров'ю може принести велика кількість спор, яка виділяє цвіль. При попаданні спор в дихальну або кровоносну систему, вони можуть викликати багато захворювань. В першу чергу від таких захворювань потерпають літні люди та діти.

Повністю прибрати грибок або цвіль дуже складно. В першу чергу треба визначити джерело появи і розмноження грибка. Головне визначити джерело підвищеної вологості:

* Немає кондиціонера при встановлених пластикових вікнах

* Часті прання, якщо в будинку присутні маленькі діти.

* Погана вентиляція, нерівномірний прогрів приміщення.

* Наявність кімнатних рослин і домашніх тварин.

У ванній цвіль зазвичай з'являється на стінах і стелі, на водопровідних трубах, в просторах за шафами, дзеркалами.

У наші дні існує безліч препаратів для боротьби з грибком і цвіллю. При правильному використанні цих препаратів є можливість легко і швидко з ними покінчити. Обробляти треба все приміщення, включаючи важкодоступні місця. Але першочерговим завданням є пошук і знищення причини виникнення цвілі.

Видаливши старе покриття, стіни потрібно просушити сухим гарячим повітрям. Для цих цілей цілком підходить будівельний фен. Прогрівати варто всю поверхню кімнати, так як грибок може перейти з одного місця на інше. Такий прогрів складний, але виконуємо. Потім обробляємо поверхню спеціальним препаратом, отримавши консультацію у фахівця.

Після видалення грибка треба подбати про те, щоб він не повернувся. Перш за все, доведеться боротися з вологістю. Перш за все, зверніть увагу на сантехніку, вона не повинна підтікати. Заізоліруйте стояки м'якими паропластовими трубами. Перевірте роботу сушки. Ну і найголовніше стежте за вентиляцією ванної кімнати.

Пам'ятайте, що якщо ви не повністю видалили грибок, то він знову може з'явитися.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.