На якому поверсі краще жити в багатоповерховому будинку c точки зору безпеки, зручності і комфорту?

На якому поверсі краще жити в багатоповерховому будинку c точки зору безпеки, зручності і комфорту?
На якому поверсі краще жити в багатоповерховому будинку c точки зору безпеки, зручності і комфорту?

Перший поверх у наших громадян як і раніше залишається найбільш нелюбимим. Квартири на перших поверхах продаються на 10-15% дешевше, ніж на інших в тому ж будинку. А в «хрущовках» знижка тут взагалі може доходити до 20%.

Що стосується останніх поверхів, то в старих багатоповерхових будинках квартири тут теж йдуть з невеликою знижкою. Життя під дахом чревата протіками стелі, та й забратися в неї через вікно прямо з даху цілком можливо. Однак у сучасних багатоповерхівках під дахом знаходиться технічний поверх, тому про згадані знижки мова не йде. Навпаки, в елітних будинках найдорожчий поверх - останній. Тут можна обладнати пентхаус. У стандартних будинках самі ходові на продаж квартири розташовані з 4-го по 7-й поверх.

Так який же поверх таки найкращий для проживання? Щоб визначитися, спробуємо дати кожному коротку характеристику з його перевагами (позначимо літерою П), і недоліками (буквою Н):

1 поверх

П. У випадку серйозних надзвичайних ситуацій, типу обвалень і пожеж, - найбезпечніший. Якщо на вікнах немає глухих грат, то квартиру на першому поверсі покинути нескладно. Н. Розташовані на перших поверхах квартири грабують найчастіше. Вони самі галасливі, повітря в них потрапляє з вулиці. У старих будинках, до того ж, відчувається підвальна вогкість і мучать комарі.

2 поверх

П. Досить безпечний. Кращий для літніх людей і сімей, що мають маленьких дітей. Н. Притаманні проблеми першого поверху, тільки в меншій мірі.

3 поверх

П. Завжди вважався кращим у старих п'ятиповерхівках. Н. Незручності виникають при поломці ліфта (якщо він, звичайно, є). Самому піднятися - ще куди не йшло, а от пральну машину або крісло підняти на поверх - проблема.

З 4 по 6 поверх

П. Найбільш безпечні з точки зору екології. Н. Людям не в кращій фізичній формі важко потрапити на свій поверх у разі поломки ліфта.

7 поверх

П. У типових багатоповерхових будинках - це найкраща «золота» середина. Не так шумно, автомобільні вихлопи далеко внизу, страх висоти ще не відчувається. Н. Людям із серцево-судинними захворюваннями і неврівноваженою психікою селитися вище не рекомендується.

З 8 по 16 поверх

П. З цього поверху і вище починаються найсвітліші квартири. Найвищі дерева виявляються нижче. Н. Якщо поблизу є труби, то на рівні 8-16 поверхів їх негативний вплив виявляється сильніше всього.

Вище 16 поверху

П. Кращий панорамний вид і найчистіше повітря. Оскільки тепло в багатоповерховому висотному будинку піднімається вгору, це до того ж найтепліші поверхи. Н. У разі пожежі - найнебезпечніші. Токсичні продукти теж мають властивість поширюватися знизу вгору.

Самий верхній поверх

П. Допомога при пожежі може бути надана з даху. Є деякі додаткові можливості, типу обладнання справжнього каміна або приєднання частини горища. Н. Зростає ризик пограбування. У старих будинках слабкий напір води і часто бувають протікання стелі.

Найсучасніші висувні драбини, вище 90 метрів не піднімаються.

Тим не менш, прогрес на місці не стоїть. У спеціалізованому магазині вам запропонують індивідуальні аварійно-рятувальні засоби. Наприклад, канатну систему з люлькою-косинкою і спеціальним замком. Ну, а для невисоких поверхів багатоквартирного будинку на випадок пожежі достатньо мати прості мотузкові сходи.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.