Як позбутися грибка та цвілі в ванній кімнаті

Як позбутися грибка та цвілі в ванній кімнаті
Більшість з нас стикалися з проблемою чорного нальоту на швах і кутах плитки у ванній кімнаті, помилково приймаючи це за бруд. На жаль це цвіль. У деяких випадках проблема поразки квартири грибком і цвіллю настільки очевидна, що неозброєним поглядом можна побачити цілі стіни уражені чорним нальотом.

Причина появи грибка цвілі
Як правило, люди не замислюються про походження грибка і цвілі, наприклад, виявивши під ванною чорне скупчення, протирають ганчіркою і забувають про проблему до наступного прибирання. Тим часом їхні спори залишаються і заново продовжують розмножуватися.

Основна проблема ураження грибком або цвіллю - це сприятливі умови для їх розвитку. Вологе, погано провітрюване приміщення, ідеальне місце для скупчення спор. Далі в самі найкоротші терміни грибок здатний вразити стіну глибиною до декількох сантиметрів.

Крім неестетичного вигляду, цвіль дуже небезпечна для здоров'я. Люди проживають в таких умовах, щодня вдихають мільйони шкідливих спор грибка та цвілі. Для маленьких дітей, а також людей з проблемами дихальних шляхів, вдихувані спори можуть бути смертельними. Тому дуже важливо не просто тимчасово видалити або замаскувати цвіль або грибок, а позбавитися від них раз і назавжди.

Як боротися з грибком і цвіллю?
Отже, для початку потрібно усунути причину появи цвілі. Для цього необхідно забезпечити регулярну вентиляцію приміщення, а також усунути причини підвищеної вологості.

Усунувши причини появи, приступаємо до усунення грибка плісняви. Самим універсальним способом позбутися від цвілі, є готова антисептична ґрунтовка. Її формула здатна не тільки повністю видалити грибок на стінах і стелі, але й запобігти його повторній появі.

Видалення грибка цвілі
За допомогою шпателя видаліть цвіль зі стін або стелі і ретельно висушіть це місце за допомогою обігрівача. Після того як ділянка повністю висохне, нанесіть за допомогою малярської кісточки антисептичну ґрунтовку. Через 3-4 години, видаліть залишки грибка і ретельно помийте поверхню водою. Повторно висушіть ділянку і нанесіть антисептичну ґрунтовку ще раз. Через 48 годин на заґрунтовану ділянку можна буде клеїти шпалери, наносити фарбу, клеїти плитку і т.д.

Корисна порада

При великій площі зараження, для ефективного видалення цвілі і грибка використовуйте розчин мідного купоросу. Розчиніть 100г. купоросу на 10 літрів води, обробіть за допомогою фарборозпилювача заражений ділянку.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.