Ремонт у ванній кімнаті

Ремонт у ванній кімнаті
Починати ремонт у квартирі краще всього саме з ванної кімнати, адже для того, щоб привести в порядок це приміщення будуть потрібні фізичні і фінансові витрати, що в рази перевищують витрати на ремонт іншого приміщення у Вашій квартирі. Щоб за підсумком завершення ремонту у ванній кімнаті не було розчарувань, необхідно заздалегідь продумати послідовність всіх ремонтних робіт.

Для початку потрібно визначитися зі стилем ванної кімнати, прикинути розташування приладів і побутової техніки, якщо така буде там присутня. Визначтеся попередньо зі стилем ванної і кольоровою гамою. Якщо Ви будете наймати компанію або приватних майстрів для виконання ремонтних робіт, потрібно заздалегідь починати узгодження перепланування ванної кімнати. На узгодження, як правило, йде близько 1-2 місяців. Однак, якими б карколомними НЕ були Ваші плани з перероблення площі і зовнішнього вигляду вже існуючої, ще не пошкодженої ремонтом ванної, існують діючі «закони», згідно з якими забороняється ламати стояки і вентиляцію в житлових будинках.

Якщо у Вас виникне бажання збільшити площу, то це представиться можливим зробити тільки за рахунок поряд з ванною кімнатою коридору, але ні в якому разі не за рахунок житлових кімнат ремонтованої квартири.

Якщо у Вас звичайнісінька квартира, яка займає один рівень і розташована на одному з поверхів будинку, то не можна вибирати площу для ванної кімнати, яка буде розташована безпосередньо над житловою площею (кімната або кухня іншої квартири під Вами). Перед початком ремонтних робіт необхідно визначитися з розташуванням датчика протікання, який у майбутньому буде виконувати важливі функції, контролювати поломку раковини, унітазу і самою ванною, уберігаючи їх від протікання води.

Наступним підготовчим етапом, перед основними роботами з ремонту у ванній кімнаті, буде демонтаж приміщення. На цьому етапі позбуваються від старого обладнання і забезпечують доступ до місць, які будуть потрібні для встановлення нових батарей, труб і так далі.

Коли роботи по установці фільтрів і пристосувань для регулювання тиску в стояках з водою виконані, можна приступати до монтажу труб водопостачання і каналізації. Для того, щоб у подальшій експлуатації кранів з холодною і гарячою водою не виникало складнощів, визначаються з типом труб для води. У наш час, великою популярністю користуються сталеві, металлополімерні, а також поліпропіленові труби. Це не найдешевший варіант, однак, найбільш довговічний і надійний.

Разом з монтажем труб для гарячої та холодної води, здійснюється монтаж труб для стічних вод. Матеріал - ПВХ або поліетиленові труби. Щоб труби нормально функціонували, за підсумком завершення ремонту, монтаж виконується під ухилом близько 3 градусів, щоб уникнути подальшого частого їх засмічення.

Далі приступають до робіт з монтажу електрокомунікацій. Даний комплекс робіт має величезне значення, адже у ванній кімнаті, зазвичай, встановлюється пральна машинка, часто використовується фен для сушіння волосся, іноді, ставлять душову кабіну або ванну з функцією гідромасажу. У будівельних магазинах зараз можна купити спеціального виду розетки і вимикачі, які мають кришки та ущільнювачі, що не пропускають всередину воду. Наступним кроком у ремонті ванної кімнати є гідроізоляція, яка необхідна для того, щоб уберегти квартири, що знаходяться нижче, від затоплення водою у випадку витоку труб або іншої аварійної ситуації.

Гідроізоляція буває двох видів: обмащувальна і оклейочна. Перший тип гідроізоляції має на увазі закладення будь-яких стиків і швів у ванній кімнаті за допомогою герметика або спеціальної мастики. Другий тип - це, як правило, спеціальний водонепроникний «килим», який кладеться на поверхню, яка потребує захисту.

Ні для кого не секрет, що в процес експлуатації ванної кімнати, в ній постійно виникає високий рівень вологості, запотівають скло і плитка. Щоб зменшити вологість, рекомендується залишити невеликий зазор під дверима, висотою не більше 1,5-2 см від підлоги. Ще одним способом зменшення вологості може стати установка спеціального настінного вентилятора, який буде рятувати приміщення від неприємних запахів і вологи.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.