Рідкі шпалери, технологія нанесення

Рідкі шпалери, технологія нанесення
На ринку з'явилася приваблива альтернатива звичайним для нас паперовим шпалерам - рідкі шпалери. Технологія нанесення цього матеріалу не надто складна і кожному з нас вона під силу.

Перед тим, як ви почнете накладати такий матеріал, слід ретельно ознайомитися з інструкцією виробника щодо застосування рідких шпалер. Для перемішування суміші бажано використовувати велику тару, краще з пластмаси.

Кількість порошку для рідких шпалер потрібно класти згідно інструкції, воду для її розбавлення слід також використовувати в таких пропорціях, які вказані в інструкції. Перемішувати суміш можна руками в спеціальних гумових рукавичках, робимо це до отримання однорідної маси. Коли матеріал буде готовий, рідкі шпалери потрібно витримати десять годин в прохолодному місці. А після закінчення цього часу сумішшю можна користуватися.

Стіну перед початком ваших робіт потрібно підготувати:

1. Видаліть з поверхні старі шпалери (якщо є), для цього рясно намочіть їх водою.

2. Після цього пройдіться по стінах шпателем, видаліть з них залишки бруду і дрібні шматочки.

3. Не забудьте прибрати з поверхні весь пил.

4. Далі стіну потрібно обробити спеціальним засобом, який запобігає появі грибків або цвілі.

5. Закладіть всі тріщини або діри, стіна повинна бути рівною, інакше рідкі шпалери на ній не будуть виглядати досить добре.

6. Наприкінці обробіть всі стіни грунтовкою.

Для нанесення матеріалу знадобляться спеціальні терки (з пластику), ними потрібно буде акуратно наносити на стіни рідкі шпалери.

У приміщенні, де ви будете наносити рідкі шпалери, повинна бути температура вище +10 градусів. Після нанесення матеріал зазвичай затвердіння настає через 12-14 годин. Але це приблизний час, тут все залежить від складу продукту.

Для більш довгого терміну використання варто обробити вже підсохлі рідкі шпалери прозорим акриловим лаком. Але це потрібно робити тільки після висихання шпалер.

Використання рідких шпалер не несе не яких труднощів, не вимагає спеціальних умінь і знань. Якщо на початку у вас буде виходити не всі добре, сміливо змийте раніше нанесений матеріал. Також для початку можна тренуватися на маленькій ділянці стіни, який буде надалі прихований меблями.

Колірна гамма рідких шпалер дуже широка. Але якщо ви чомусь не знайшли відповідний колір, можна перемішати два різних по відтінку порошку для отримання потрібного вам тони. При цьому бажано брати рідкі шпалери однієї фірми.

Також з використанням даного матеріалу можна виконувати художній розпис на стіні. Цей процес займе більше часу, ніж однотонне нанесення шпалер.

1. Для початку зробіть контур малюнка на стіні за допомогою спеціального олівця (малюнок простим олівцем потім буде складно змити і обриси можуть розпливатися).

2 . Далі весь процес потрібно розділити на певні етапи.

3. Починайте наносити рідкі шпалери з найбільш великої ділянки малюнка, розподіляючи матеріал по контору креслення. Якщо раптом ваша заливка вийшла за межі попередньо заданого малюнка, просто приберіть покладений на стіну матеріал пластиковим шпателем. Спеціального догляду нанесені за даною технологією рідкі шпалери не вимагатимуть. Ви можете по закінченні роботи протерти поверхню вологою ганчіркою. Надалі тієї ж процедурою можете видаляти пил зі стін.

Якщо у вас відвалиться шматок рідких шпалер, то його можна просто закрити новою сумішшю, таким же чином можна закладати тріщини або якісь вади. При повторному нанесенні матеріалу спочатку варто ретельно очистити поверхню стіни від старих рідких шпалер, в іншому випадку вийдуть горби і нерівності. Видалення матеріалу проводите за допомогою води і шпателя.

Також даним матеріалом можна обробити не тільки стіни, але і стелю. Для цього потрібно буде зробити масу трохи більше тягучою.

1 . Видаліть зі стелі будь-які нерівності, добре замажте шви (якщо стеля з гіпсокартону) і наносите матеріал.

2. Висихання рідких шпалер на стелі відбувається довше, воно займе приблизно двадцять годин.

3. Далі можна також нанести прозорий акриловий лак, який захистить поверхню від кіптяви.

Демонтаж суміші зі стелі відбувається також , як і зі стін. Рясно змочіть поверхню гарячою водою, почекайте одну годину. За допомогою пластмасового шпателя видалите старе покриття. Після цього протріть очищену стіну сухою ганчіркою.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.