Як демонтувати унітаз перед установкою нового

Як демонтувати унітаз перед установкою нового
Зазвичай , перед тим як встановити нову сантехніку в туалетну кімнату і вже тим більше перед тим, як почати капітальний ремонт в цьому приміщенні у багатьох виникає питання, як демонтувати унітаз, який підлягає заміні. Хоч і немає великої необхідності демонтувати унітаз, укожен піклується про його збереження, трощити і розбивати його не варто, тому що, по-перше, існує небезпека травмуватися осколками санфаянса, по-друге, ні хто не застрахований при такому варварському способі демонтажу сантехніки від пошкодження каналізаційних і водопідводящих труб. З цієї причини, пропонуємо ознайомитись з варіантами демонтажу унітазу, які значно спростять проведення даної процедури і захистять Вас від травм і пошкоджень.

Перед тим як демонтувати унітаз, бажано обробити його антисептичним засобом, далі необхідно відключити подачу води в зливний бачок і спустити з нього всю накопичену в ньому воду. Далі, відкручуємо болти, якими бачок кріпиться до самого унітазу, і прибираємо його подалі в бік.

Тепер можна приступити до основної операції, але безпосередньо перед тим, як демонтувати унітаз, захистіть свої руки за допомогою міцних рукавичок і очі, одягнувши окуляри або маску. Це дозволить зробити цю операцію безпечною. Викрутіть болти, якими унітаз кріпиться до підлоги, якщо цього зробити не вдається, скористайтеся ломиком, адже збереження самого унітазу Вас, швидше за все не хвилює.

Після цього необхідно зняти ексцентрик або гофру, через яку здійснюється злив вод в каналізацію. Якщо унітаз не змінювався давно, швидше за все злив буде вмонтований прямо в чавунну каналізаційну трубу і укріплений цементним розчином. У цій ситуації, практично завжди, доводиться при демонтажі унітазу розбивати випуск молотком або кувалдою.

Далі з пристрою зливається вся вода, що залишилася в ньому і унітаз можна утилізувати. Якщо Ви не мають наміру змінювати підводи каналізації, при установці нового унітазу, необхідно закривши прохід каналізації дрантям видалити залишки старого унітазу і розчину з горловини каналізаційної труби. Використовуйте для цього зубило і молоток.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.