Як прочистити раковину

Як прочистити раковину
З проблемою засмічень раковини рано чи пізно зустрічається кожна людина. Причому як правило вода не йде в не самий відповідний момент. Викликати сантехніка і чекати його приходу немає часу. Значить, треба подумати, як прочистити раковину самостійно і перепробувати кілька способів. Один з них точно принесе результат. Ви жодного разу не чистили раковину і взагалі не уявляєте, як це робиться? Тоді варіанти, наведені нижче в даній статті, будуть вам, напевно, цікаві.

Способи усунення засмічень

Вантуз - перший помічники при засмічений

Демонтаж та чистка сифона

Чистка труб сантехнічним тросом

Використання хімічних засобів

Для боротьби з засмічення раковин, кухонних мийок або ванни використовуються один і той же набір інструментів, але методи усунення забруднень при цьому трохи відрізняються.

Вантуз - перший помічники при засмічений. Спочатку необхідно спробувати проштовхнути засмічення за допомогою вантуза. Це простий інструмент з дерев'яною ручкою і гумовою присоскою повинен матися в кожному будинку. У деяких випадках застосування вантуза буває достатньо для вирішення проблеми догляду води з раковини. Зливний отвір в раковині закривається гумовою присоском вантуза і робиться кілька енергійних що прокачують рухів. Прибираємо вантуз і дивимося, якщо вдалося пробити засмічення, то вода почне швидко тікати в злив, закручуючись воронкою. Якщо ні, то спробу можна повторити ще кілька разів.

Демонтаж та чистка сифона. У разі, коли вантуз безсилий у сутичці з засміченням, приступають до другого способу, який стовідсотково допоможе. Необхідно знайти під раковиною пристрій, який сантехніки називають «сифон». Саме в сифоні скупчується все сміття, що зуміло «пробратися» крізь грати, що закривають зливний отвір .Сифон знімається і розбирається. При цьому необхідно поставити під нього відро, щоб туди злилася вода. Демонтаж зробити легко, якщо сифон пластмасовий.

Відвертають дві великі пластикові гайки, одна з яких знаходиться зверху сифона, а інша - збоку, в місці виходу труби.

Далі у сифона відкручують нижню частину, щоб звільнити його від сміття.

Після цього сифон промивається водою і легко ставиться на колишнє місце. Після такої очисної процедури вода з раковини йде миттєво.

Важливо! Набагато важче виконати подібну операцію з чавунним сифоном, так як доведеться довго возитися з відкручуванням заржавілих болтів, зняттям кришки і прочищених труби тросом. Тому підійдіть радикально до вирішення проблеми засмічення і встановіть сучасну пластикову каналізацію.

Чистка труб сантехнічним тросом. Давайте розберемося, як прибрати засмічення в раковині за допомогою сантехнічного троса. Це пристосування виконано у вигляді дроту, замотаного в спіраль. При цьому один кінець троса нагадує спіралевидний бур, а другий кінець виконаний у вигляді ручки. Довжина сантехнічного троса може досягати трьох метрів. Вироби випускаються різного діаметру, що дозволяє підбирати трос під конкретну ширину труби. За допомогою троса чистяться труби від засмічень, що утворилися в їх порожнини.

Сантехнічний трос для механічної прочистки. Кінець троса просовують в зливний отвір або безпосередньо в відвідну каналізаційну трубу, при цьому направляють пристосування у бік імовірно утворився засмічення.

Бажано працювати з помічником. Поки майстер підштовхує трос вперед, не перериваючись ні на хвилину, його помічник, взявшись за ручку, закручує дріт навколо поздовжньої осі, тим самим створюючи напругу.

Необхідно стежити, щоб трос перебував завжди в натягнутому стані. Якщо допустити ослаблення натягу, то трос може скрутитися і пошкодитися, що його неможливо буде далі експлуатувати.

Просунувши трос до засмічення, зробіть кілька рухів ним «вперед- назад», що дозволить зруйнувати пробку.

Після витягніть трос і промийте його від забруднень.

Використання хімічних засобів. З метою профілактики утворення серйозних засмічень можна використовувати хімічні препарати, випущені для цих цілей. Однак слід при цьому строго дотримувати рекомендації щодо застосування миючого засобу і працювати в рукавичках, щоб не допустити хімічного опіку шкіри.

Багато господинь ставлять запитання, як прочистити засмічення в раковині за допомогою підручних засобів? Іноді допомагає засіб для миття посуду, яке заливають в отвір, а слідом ллють окріп. Деякі використовують соду і оцет, тим самим борються і з неприємним запахом. Інші вважають, що щоденне промивання раковини окропом не дозволить утворитися засмічення. Не будемо заперечувати, що іноді ці варіанти спрацьовують.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.