Як обшити будинок сайдингом

Як обшити будинок сайдингом
Матеріал, зібраний в статті, виявиться дуже корисним для тих, хто задався ідеєю самостійно зайнятися зовнішньою обробкою свого будинку. Зокрема, мова йде про сайдинг. Щоб якісно обшити свій будинок сайдингом , вам просто необхідно познайомитися з деякими речами, про які зараз і поговоримо.

Перше, з чим слід розібратися - це каркас, який надалі обшивається сайдингом. На ділі слово «каркас» часто міняють на обрешітку. Відмовитися від використання каркаса можна, але не потрібно і на те є свої причини.

Призначення каркаса під обшивку будинку сайдингом.

1) Стіни будинку можуть мати нерівності. Створення обрешітки дозволяє виправити ці нерівності, надалі приховавши їх під сайдингом. Природно для цього необхідно встановити каркас по урувню.

2) Завдяки обрешітці під сайдинг можна укласти шар паро- та теплоізоляції.

3) Прикрутивши сайдинг до каркаса, ви не утрудняєте рух повітря, внаслідок чого відсутня ймовірність появи грибка і цвілі, чого не скажеш, якщо сайдинг прикрутити прямо до стіни.

З якого матеріалу зібрати обрешітку?

По суті, вибирати доводиться з двох видів матеріалу: дерево і метал. Кожен вид, звичайно ж, має свої переваги і недоліки. Якщо ваш будинок дерев'яний, то і каркас збирайте з того ж матеріалу, але якщо вже питання економії стоїть не на першому місці - зупиніть свій вибір на металі, а якщо точніше, металевих профілях з оцинковкою. Решетування з такого матеріалу прослужить довше, мало того, в процесі експлуатації, з вини каркаса ваш сайдинг не постраждає! Метал статично «переживає» сезонні зміни температури, ніяк не реагуючи на них. Він не зсихається і не розбухає як дерево. Шар оцинковки врятує метал від іржі.

Як правильно слід кріпити каркас до стіни будівлі при обшивці будинку сайдингом?

Решетування кріпиться безпосередньо до стіни будівлі, за допомогою пластикових дюбелів, що вставляються в заздалегідь висвердлені отвори. Отвори робляться перфоратором. Діаметр свердла залежить від використовуваного дюбель чи цвяха. Найчастіше це 6 мм. Поздовжні профілю кріпляться до стіни за кроком 30-40см. Для надійності крок можна зменшити. Внизу у цоколя фундаменту розміщується стартовий профіль, виставлений в строгому горизонтальному рівні. Вгорі у покрівлі розміщується фінішний профіль, виставлений за таким же принципом. Стартові та фінішні профілю з'єднуються з поздовжніми елементами обрешітки саморізами по металу розміром 9,5 мм. Такий вид кріплення можна зустріти у продажі з невигадливою назвою: клопи. Щоб ці клопи було легше вкручувати в металевий профіль, купуйте ті, у яких ріжуча частина виконана у вигляді свердла, а не просто гострою, як звичайно.

Як розмістити утеплення при обшивці будинку сайдингом?

Утеплення розташовується між поздовжніми рейками обрешітки. Попередньо туди ж потрібно укласти шар пароізоляції. Пароізоляція у продажу зазвичай буває рулонна. Головне при монтажі - не пошкодити поверхню! Щоб приховати паро- і теплоізоляцію під оздоблювальним шаром ПВХ, обрешітку слід зробити дещо глибше або ж, висловлюючись іншою мовою, трохи відсунути від зовнішньої стіни будівлі. Зробити це можна, якщо при монтажі каркаса закріпити його до стіни, підвісивши на підвіси. Підвіси виконаються з того ж матеріалу, що і профіль. У готовому стані представляють собою виріб за формою, що нагадує букву «П». Коротка сторона прикручена до стіни, а між двома довгими затиснутий профіль. До слова, використовуючи підвіси, зробити обрешітку ідеально рівною набагато легше!

Приступаємо до обшивки будинку сайдингом.

Вибираючи сайдинг для фасаду свого будинку, уточніть у продавця: чи має обраний вами вид ПВХ в списку своїх властивостей пункт «морозостійкість»? У продажу є спеціальний сайдинг виключно для зовнішніх робіт, який має свій певний, ні з чим незрівняний зовнішній вигляд. Такий вид ПВХ коштує трохи дорожче. Якщо звичайний з вигляду сайдинг є морозостійким - купуйте його без сумнівів, якщо його зовнішній вигляд вас повністю влаштовує. Пам'ятайте, роботи по обшивці будинку сайдингом можна виконувати практично в будь-який час року. Головна умова - це металевий каркас і температура не нижче -10С.

В процесі монтажу сайдингу, для його пиляння, використовуйте ручну пилку по металу (з маленькими зубцями). На нижній, стартовий, профіль кріпиться пластиковий куточок, перетин якого має форму латинської букви «L». У цей профіль вставляються плашки ПВХ. Кожна плашка вставляється своїм шипом в паз сусідньої і замикається, з'єднуючись в замок. На кутах кріпляться пластикові внутрішні і зовнішні куточки під сайдинг. Вони також мають паз, в який можна вставити плашку. По завершенню вгорі, біля покрівлі знову встановлюється завершальний торцевої куточок «L». Всі куточки кріпляться до обрешітки саморізами по металу. Капелюшок саморіза краще залишити недожатим стосовно поверхні сайдинга приблизно на 1 -2 мм.

Щоб зовнішній вигляд будинку здавався повним і закінченим, тим же сайдингом слід підшити і козирок покрівлі. Обрізків, як правило, залишається багато. Саме вони і підійдуть для козирка. Але є й альтернативне рішення: софіт сайдинга. Являє собою профільований ПВХ, за допомогою яких ви можете організувати відмінну природну вентиляцію горищного простору.

Виходячи зі сказаного, можна зробити висновок, що роботи, пов'язані з обшивкою будинку сайдингом, під силу виконати навіть не професіонали. Зробивши фасад самостійно, своїми руками, ви заощадите значні кошти, які після можна буде витратити на щось більш важливе.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.